هکرهای ایرانی مظنون به دست داشتن در نفوذ به سامانه شرکت دفاعی استرالیایی

آستال (Austal )، بزرگترین شرکت کشتی‌سازی در استرالیا، اعلام کرد در ماه جاری «هکرهای ناشناس» تلاش کرده اند با نفوذ به سامانه‌های کامپیوتری این شرکت به ایمیل و شماره تلفن کارکنان شرکت و نیز طرح‌های کشتی‌سازی آن دست پیدا کنند.

به گزارش ای بی سی، مرکز امنیت سایبری استرالیا احتمال می‌دهد که هکرها ایرانی بوده‌اند.

آلستر مک گیبون رئیس مرکز، ملیت هکرکنندگان را تایید نکرده و می گوید آنها نتوانستند اطلاعات حساس را به سرقت ببرند. به گفته او هکرها تا آنجا که توانستند اطلاعات را به سرقت بردند، اما همین که شناسایی شدند راه نفوذشان بسته شد. آنها سپس اطلاعات به سرقت برده را در وبسایت‌های سیاه گمنام برای فروش عرضه کردند. با در نظر گرفتن ماهیت اطلاعات که مربوط به صنایع دفاعی‌اند این اقدام آنها یک عمل جنایی به شمار می‌رود.

با آنکه مشخص نشده است که هکرها با حکومت ایران در ارتباط بوده اند، اسکات موریسون، نخست وزیر پیشین استرالیا، در نیمه ماه اکتبر امسال اعلام کرد در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران، کانبرا در نظر دارد در مناسباتش با تهران بازنگری کند. یک سخنگوی سفارت ایران در کانبرا قویا هر نوع مداخله تهران را در این زمینه انکار کرد و گفت ایران برای کشور استرالیا احترام فوق العاده زیادی قائل است.

دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا، اما، ایران را در زمینه هک کردن در ردیف کشورهای روسیه، چین و کره شمالی قرار می‌دهند و در گزارشی به کنگره اعلام کردند این ۴ کشور در هک کردن و حمله‌های سایبری برای آمریکا تهدید جدی به شمار می‌آیند.

به گزارش ای بی سی، در اوایل سال جاری ده‌ها دانشگاه در استرالیا هدف حمله‌های سایبری از سوی هکرهای ایرانی قرار گرفتند، این بخشی از اقدام هکرها در سرقت اطلاعات علمی و حاصل پژوهش‌های دانشگاهی آن کشور بود. آن حمله ها تنها مواردی بود که استرالیا رسما اعلام کرد ایرانیان در آنها دست داشته‌اند.

فرگوس هنسن رئیس «مرکز سیاستگذاری استراتژیک استرالیا» می‌گوید چنانچه آن هکرها ایرانی بوده‌اند باید گفت آن اطلاعات تنها به درد صنایع دفاعی آن کشور می خورد. اگر ایران در مسیر ساختن کشتی بوده است آن اطلاعات برایشان سودمند بوده است.

آستال که در بندر پرت فعالیت کشتی‌سازی دارد برای ۵۴ کشور از جمله عمان، کویت، یمن و عربستان سعودی کشتی ساخته است.