انتقاد ۲۱ زندانی سیاسی از تبعید سعید مدنی به زندان دماوند: حاکمان به دنبال ساختن اقتداری پوشالی هستند

سعید مدنی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه زندانی. آرشیو

جمعی از زندانیان سیاسی در بیانیه‌ای، «تبعید بی‌وجاهت» سعید مدنی، پژوهشگر اجتماعی و «مبارز خشونت‌پرهیز»، از زندان اوین به زندان دماوند را محکوم کردند و نوید فرارسیدن «پیروزی و آزادی ملت ایران» را دادند.

در این بیانیه که روز سه‌شنبه چهاردهم فروردین، از سوی ۲۱ زندانی سیاسی امضا شد، اقدام حکومت اسلامی در تبعید آقای مدنی، «تداوم سرکوب سیستماتیک منتقدان سیاسی» و تلاش «مذبوحانه» حاکمان «مدعی اقتدار» برای ساختن «اقتداری پوشالی» توصیف شده است.

به نوشته این بیانیه، فشارها و «آزارها، از محکومیت سنگین ۸ سال اخیر، بازداشت‌ها و انفرادی‌های طولانی و مکرر، بیش از ۷ سال زندان‌‌های سخت، سال‌ها تبعید، اخراج از دانشگاه و ممنوع‌القلمی» هرگز نتوانسته است سعید مدنی را «از تحقیق و اندیشیدن و نوشتن» بازدارد و «کنش‌گری خیرخواهانه‌اش برای ایران را متوقف کند.»

در بخشی از این بیانیه آمده است: «یقین داریم در پس این روزهای تاریک و سیاه، پیروزی و آزادی ملت ایران فرا می‌رسد و آفتاب اندیشه‌ نخبگان و دلسوزان این سرزمین و امثال مدنی‌ها بر این زادبوم خواهد تابید.»

از جمله زندانیان سیاسی امضا کننده بیانیه گلرخ ایرائی، علیرضا ارادتی، رسول بداقی، مصطفی تاجزاده، مهوش ثابت، امیرسالار داودی، ویدا ربانی، کیوان رحیمیان، حسین رزاق، مهران رئوف و مازیار سیدنژاد هستند.

رضا شهابی، سپهر ضیایی، سپیده قلیان، فریبا کمال‌آبادی، نرگس محمدی، عبدالله مومنی، روح‌اله نخعی، فائزه هاشمی، صدیقه وسمقی و مریم یحیوی هم از دیگر امضا کنندگان بیانیه هستند.

سعید مدنی، جامعه‌شناس و کنشگر مدنی زندانی، به تازگی «خلاف آیین‌نامه زندان‌ها» از زندان اوین به زندان دماوند تبعید شد.

مهدی محمودیان، زندانی سیاسی پیشین، انتقال سعید مدنی به زندان دماوند را «انتقام سخت» به خاطر «عدم شرکت اکثریت بیش از ۶۰ درصد مردم» در انتخابات گذشته دانسته و اضافه کرده که این اقدام «به دستور وزارت اطلاعات و تمکین دادستان» انجام شده است.

سعید مدنی اردیبهشت ۱۴۰۱ با اتهاماتی از جمله «ارتباط مشکوک خارجی» و «اقدامات ضد امنیتی» بازداشت و به اتهام «تشکیل و اداره گروه‌های معاند نظام» و «تبلیغ علیه نظام» به ۹ سال زندان محکوم شد.

در پی مشارکت او در همایش «گفت‌وگو برای نجات ایران» در اردیبهشت ۱۴۰۲ از زندان اوین، این استاد دانشگاه باردیگر به «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» متهم شد.