محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری پیشین ایران در نامهای به رهبر جمهوری اسلامی خواستار دخالت او در پرونده قضایی حمید بقایی شد. این چندمین نامه او به آیت الله خامنه ای است و نامه های قبلی بی جواب مانده اند.
آقای احمدی نژاد در این نامه که چهارشنبه ۸ فروردین در وبسایت دولت بهار منتشر شد، اعلام کرد که حمید بقایی، معاون او در دولت نهم و دهم، با اتهامات غیرواقعی به زندان محکوم شده و دست به اعتصاب غذا زده است. او از رهبر جمهوری اسلامی خواست که با «دستوری قاطع» از بروز «یک فاجعه» جلوگیری کند.
نامه احمدی نژاد به آیت الله خامنه ای در حالیست که او پیش از این نیز دست کم چهار نامه انتقادی به رهبر جمهوری اسلامی نوشته بود اما ظاهرا پاسخی دریافت نکرده بود.
نگارش این نامهها در حالی است که «جامعه اطلاعاتی آمریکا» اواخر بهمن ماه سال گذشته پیش بینی کرد درگیریهای فزاینده میان سیاستمداران میانهرو و تندرو در ایران افزایش بیابد. بر اساس این گزارش، آیت الله خامنهای که به تندروهای درون حکومت نزدیکتر است، با مشکلات تندرستی روبرو بوده است. نهادهای اطلاعاتی آمریکا پیش بینی کردند که او با گشایشهای اجتماعی سیاسی مخالفت خواهد کرد.
احمدینژاد در نامهای که ۳۰ بهمن به آیت الله خامنه ای نوشت، ضمن انتقاد از عملکرد نهادهای سیاسی و امنیتی اعلام کرد: «یک مامور وزارت اطلاعات یا سازمان اطلاعات سپاه یا حفاظت اطلاعات قوه قضاییه میتواند یک فعال فرهنگی، اجتماعی یا اقتصادی را بدون دلیل موجه و برای سوءاستفاده به خاک سیاه بنشاند و آن فعال نیز دستش به جایی نرسد.»
او در نامه دیگری که ۲۲ اسفند منتشر کرد از وضعیت اقتصادی و نهادهای وابسته به مراکز قدرت انتقاد کرد و نوشت: «امروزه بنیاد ۱۵ خرداد ، بنیاد مستضعفان ، ستاد اجرایی فرمان امام(ره) ، بنیاد تعاون سپاه ، بنیاد تعاون ارتش ، بنیاد تعاون بسیج ، بنیاد تعاون وزارت دفاع و بخش اقتصادی کمیته امداد امام(ره) بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان ثروت دارند که مردم از گزارش کار و درآمد و محل مصرف آنها بیاطلاعند. اگر این ثروت آزاد شود و در اختیار مردم قرار گیرد آیا فقیری باقی میماند؟ در آن صورت سرعت رشد کشور چقدر خواهد شد؟»
او در نامه دیگری که سوم فروردین نوشت، با انتقاد از وضعیت رسیدگی قضایی به پرونده حمید بقایی پیشنهادهایی برای تغییر وضعیت دستگاه قضایی داد از جمله از رهبر جمهوری اسلامی خواست که «یک مرجع صالح و مستقل و مورد اعتماد مردم را جهت رسیدگی به شکایات مردم در زمینه مظالم و تخلفات دستگاه قضایی از قوانین و مقررات» تعیین کند.
اگر چه رهبر جمهوری اسلامی به نامه های احمدی نژاد پاسخی نداده است اما در پی برخی از انتقادات او، اوایل دی ماه گذشته در سخنانی بدون اشاره مستقیم به احمدی نژاد، گفت کسانی که تا دیروز تمام امکانات کشور در اختیارشان بود حق ندارند امروز از جایگاه اپوزوسیون سخن بگویند.
انتقادات محمود احمدی نژاد از نحوه اداره کشور و عملکرد برخی از دستگاههای حکومتی به ویژه قوه قضائیه پس از آن شدت گرفت که رسیدگی قضایی به پرونده نزدیکان او از جمله حمید بقایی و اسفندیار رحیم مشایی، جدی و به صدور حکم نزدیک شد.
منتقدان رئیس جمهوری پیشین ایران گفتهاند که آقای احمدینژاد در دوره دوم ریاست جمهوری خود که سرکوب معترضان و منتقدان توسط دستگاه قضایی صورت گرفته بود، انتقادی به دستگاه قضایی نداشت و حال که پروندههای قضایی علیه حمید بقایی و اسفندیار رحیم مشایی، معاونان او در دولت نهم و دهم مطرح شده، تبدیل به منتقد دستگاه قضایی شده است.