وزارت خارجه فرانسه اعلام کرده است که جمهوری اسلامی اجازه دسترسی کنسولی به فریبا عادلخواه، پژوهشگر زندانی ایرانی- فرانسوی، را نمیدهد.
وزارت خارجه فرانسه اعلام کرده است که این کشور بارها ضمن درخواست اجازه ملاقات با فریبا عادلخواه، خواستار آزادی او شده است.
فریبا عادلخواه، پژوهشگر ایرانی-فرانسوی، روز ۱۷ خرداد در ایران بازداشت شد. عادلخواه دانشآموخته جامعهشناسی در دانشگاه استراسبورگ فرانسه است و دکترای خود را نیز از «مدرسه مطالعات عالی علوم اجتماعی» در پاریس دریافت کرده است. او بیشتر در حوزه مسائل مربوط به زنان پژوهش کرده است.
پیشتر علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران، گفته بود که از نهاد بازداشت کننده و دلایل دستگیری عادلخواه اطلاعی ندارد.
تاکنون چند فرانسوی در دهه گذشته در ایران بازداشت شدند که با رایزنی و بعضی اوقات با مبادله زندانی، ایران این افراد را آزاد کرد. یکی از این موارد آزادی «کلوتیلد ریس» دانشجوی فرانسوی بود که در حاشیه اعتراضات ۸۸ ایران بازداشت شد و در نهایت با علی وکیلیراد متهم به قتل شاپور بختیار و مجید کاکاوند متهم به همکاری بازرگانی تسلیحاتی با ایران مبادله شد.
جمهوری اسلامی اخیرا هم اقدام به بازداشت کامیل احمدی، پژوهشگر ایرانی-بریتانیایی کرده است.
بازداشت دوتابعیتیها در ایران سابقه دار است و تحلیلگران غربی میگویند جمهوری اسلامی از افراد دوتابعیتی به عنوان گروگان استفاده میکند تا از دولتهای غربی پول و امتیاز بگیرد.
در حال حاضر علاوه بر ژیو وانگ، تعدادی از شهروندان آمریکایی و غیرآمریکایی - از جمله سیامک و باقر نمازی، مایکل وایت، و نازنین زاغری رتکلیف - در ایران زندانی هستند. از سرنوشت رابرت لوینسون، دیگر شهروند آمریکایی که بیش از دوازده سال پیش در ایران ناپدید شد، نیز اطلاعی در دست نیست.
وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بیدلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.