نگاهی به ۳۸ سال حضور اکبر هاشمی رفسنجانی در قدرت

اکبر هاشمی رفسنجانی از اولین روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کنار آیت الله خمینی حضور داشت و از افراد مورد اعتماد او محسوب میشد.

هاشمی رفسنجانی دو دوره رئیس مجلس شورای اسلامی بود. در دوره اول ریاست او مجلس شاهد درگیری میان منتقدان ملی مذهبی و چهره های تندروی انقلابی بود. 

هاشمی رفسنجانی پس از خلع ابوالحسن بنی صدر، از سوی آیت الله خمینی به عنوان جانشین فرمانده کل قوا و مسئول اداره جنگ منصوب شد.

آقای رفسنجانی دو دوره رئیس جمهوری ایران بود. در اواخر دوره ریاست جمهوری او و اوایل دوره محمد خاتمی، روابط ایران و عربستان سعودی به ابتکار رفسنجانی در بهترین شرایط بود.

رفسنجانی در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد و تبلیغات انتخاباتی او در سال ۸۸ مورد حملاتی قرار گرفت. او در آن هنگام نامه گلایه آمیزی به آیت الله خامنه ای نوشت که به «نامه بدون سلام» معروف شد.

در هنگام اعتراضات خیابانی سال ۸۸، آقای رفسنجانی در نماز جمعه خود خواستار دلجویی از آسیب دیدگان و آزادی زندانیان شد. در این نمازجمعه معترضان حاضر شده و نماز خواندند که با حاشیه هایی همراه شد. 

رابطه اکبر هاشمی رفسنجانی با آیت الله خامنه ای دارای فراز و نشیب هایی بود. هر دو از یکدیگر به عنوان یاران نزدیک یاد کردند اما گاه مواضعی در مقابل یکدیگر اتخاذ کردند.

هاشمی رفسنجانی علاوه بر ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام، ریاست مجلس خبرگان رهبری را نیز بر عهده داشت که پس از حوادث سال ۸۸ از نامزدی دوباره برای ریاست این مجلس منصرف شد.

پس از انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری، مهدی هاشمی فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی به اتهام فساد مالی محاکمه و زندانی شد. خانواده آقای هاشمی اتهامات علیه مهدی هاشمی را رد کرد.

اکبر هاشمی رفسنجانی مهمترین حامی حسن روحانی و از چهره های بسیار نزدیک به او محسوب می شد.