دومین مجمع اقتصادی ایران و اروپا با حضور بیش از ۴۰۰ نفر از فعالان اقتصادی و تجارت بینالملل روز پنجشنبه ۲۳ سپتامبر در شهر ژنو سوئیس آغاز به کار کرد.
این مجمع، قرار است فرصتهای اقتصادی و سرمایه گذاری را در دوران پساتحریم ایران بررسی کند.
اولین دوره این همایش، سال گذشته و پیش از دستیابی ایران و قدرتهای جهانی به توافق هستهای در لندن برگزار شد و حالا پس از توافق، نمایندگان بخش خصوصی ایران و اروپا در ژنو، شهری که زمانی یکی از محل های مذاکرات هستهای بود، گرد هم آمدهاند.
نیلوفر پورابراهیم، خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا گزارش داد که بسیاری از شرکتهای اروپایی، چه آنهایی که قبلا در ایران فعال بودهاند و چه شرکتهایی که به تازگی بازار ۸۰ میلیونی ایران را یک فرصت میدانند، با نزدیک شدن به زمان لغو تحریمها به فکر سرمایهگذاری در این بازار افتاده اند.
پس از اینکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی نتایج تحقیقات خود را درباره فعالیتهای گذشته ایران اعلام کند، بخش عمدهای از تحریمها در ابتدای سال ۲۰۱۶ لغو میشود. بنابراین ایران آماده خواهد بود تا به بازارهای جهانی برگردد.
همانگونه که وبسایت این همایش اعلام کرده است، توجه همایش در این دوره بر چالشهای مالی و سرمایه گذاری شرکتها در ایران خواهد بود و ریسکهای احتمالی آن. با اینکه قرار است تحریمهای اقتصادی ایران لغو شود، اما شیوه ای تعریف شده است اگر ایران از توافق هستهای تخطی کرد تحریمها دوباره برگردد. بر این اساس بسیاری از شرکتها نگران این هستند که در صورت بازگشت تحریمهای چه سرنوشتی در انتظار سرمایههای آنها خواهد بود.
با وجود این، بسیاری از شرکتها در روز نخست برگزاری این همایش اعلام کردهاند که اگر چه موانع و خطراتی وجود دارد اما به هر حال شرایط به وجود آمده یک فرصت است.
محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران نیز با ارسال پیامی به این همایش اعلام کرده است که سیاست دولت ایران حمایت از سرمایهگذاران خارجی در توسعه زیرساختها و گسترش روابط در بخشهای مالی و بانکی کشور است.
علاوه بر شرکتها و فعالان اقتصادی، نمایندگانی هم از اتاق بازرگانی ایران و مدیر عامل بورس ایران هم حضور دارند. در این بین برخی از شرکتهای اروپایی حاضر در همایش اعلام کرده اند که قرار است به زودی به ایران سفر کنند.
دولت ایران با کاهش یافتن قیمت نفت، برای بازسازی اقتصاد آسیب دیده کشور چشم به سرمایه گذاری های خارجی دوخته است آن هم در شرایطی که رکود شدید اقتصادی همچنان یکی از مشکلات اصلی ایران محسوب می شود.