گزارشی از رابین مک کی در وبسایت روزنامه گاردین
طرفداران حفظ منابع طبیعی در هشداری صریح می گویند اگر اقدامی فوری انجام نگیرد گونه های به شدت در حال انقراض که به یک زیستگاه حیات وحش در ایران کوچ می کنند به کل از بین خواهند رفت.
فعالان حفاظت از محیط زیست اخیرا در نامه ای به جورنال «ساینس» یا «علوم» از ابعاد سلاخی پرندگان در تالاب «فریدونکنار» خبر داده اند.
سه تالاب «فریدونکنار»، «سرخ رود» و «ازباران» استراحتگاههای زمستانی برای گونه هایی مانند درنای سیبری است. این پرنده از سوی «اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت» به عنوان گونه ای شدیدا در خطر انقراض تعیین شده است.
اردک سرسفید، غاز سینه سرخ، غاز پیشانی سفید کوچک، خروس کولی و پرنده های شکاری زمستانی مانند شاهین ها دیگر گونه های در معرض خطر و تهدید در این تالاب ها هستند.
این پرندگان به شکل روزافزونی هدف شکارچیان محلی و شکارچیان توریست قرار گرفته اند. جمشید پرچی زاده، یک فعال حفظ منابع طبیعی در ایران، می گوید: «در حال حاضر روزانه حدود سه هزار از این پرندگان توسط شکارچیان محلی کشته شده و به بازارهای محلی فروخته می شوند.»
پرچی زاده و سموئل ویلیامز از دانشگاه وندا در آفریقای جنوبی در نامه شان به نشریه ساینس نوشته اند: «این روند می تواند تاثیری فاجعه بار بر گونه هایی بگذارد که به این اکوسیستم وابسته هستند.»
ویلیامز می گوید ابعاد سلاخی در فریدونکنار حیرت آور است: «هر سال حدود نیمی از پرندگانی که به این تالاب کوچ می کنند کشته می شوند.»