عماد افروغ، نویسنده، جامعهشناس و نماینده سابق مجلس پس از سپری کردن یک دوره بلند مدت بیماری درگذشت.
عماد افروغ از جمله سیاسمتداران ایرانی بود که سعی میکرد در بین اصولگرایان، خود را میانهرو نشان بدهد اما بعد از مدتی کمتر به بازی گرفته شد.
آقای افروغ متولد ۱۳۳۵ در شیراز، دانش آموخته جامعه شناسی بود. روایتی از او نقل شده که در سال ۵۵ برای تحصیل جامعهشناسی در سالفورد انگلیس بود اما در سال ۵۹ به خاطر تظاهراتی خشونتباری مقابل سفارت آمریکا در انگلیس، دستگیر و اخراج شد.
او سالها به عنوان جامعه شناس و مشاور مسایل اجتماعی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی حاضر میشد. بعد از رد صلاحیت گسترده اصلاح طلبان در پایان مجلس ششم او همراه با طیفی از چهرههای سیاسی مشهور به اصولگرا در مجلس وارد مجلس هفتم شد و به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی برگزیده شد.
با این حال او در انتخابات مجلس هشتم نامزد نشد. او در انتخابات ۸۸ مدعی دعوت از میرحسین موسوی شده بود اما بعد از انتخابات از او گلایه کرد.
عماد افروغ یکبار در یک برنامه تلویزیونی گفت هر فردی از جامعه حق استیضاح رهبر را دارد و اگر رهبری نتواند پاسخ مناسب بدهد، خود بهخود معزول است. او همچنین درباره اعضای مجلس خبرگان که ناظر بر رهبر هستند گفته بود، چرا باید تنها فقها در این مجلس حضور داشته باشند. اقتصاددانان و دیگر متخصصان نیز باید در این مجلس حضور داشته باشند.
آقای افروغ با اینکه به اردوگاه اصولگرایان تعلق داشت اما در میان چهرههای تندرو اصولگرا منقدان جدی داشت. بعد از اظهارات او درباره استیضاح رهبر، حمید رسایی در دیماه ۱۳۹۰ از او انتقاد کرد.
عماد افروغ که در سالهای اخیر به خاطر بیماری کمتر اظهارنظر سیاسی میکرد و در شمال زندگی میکرد، در اظهارنظری درباره مرگ مهسا امینی گفته بود «باید در همان ابتدای فوت مرحومه مهسا امینی یک عذرخواهی میکردند. این عذرخواهی هم توجیه دارد و اینطور نیست که ما بگوییم یک عذرخواهی تصنعی بکنند، به هر حال اگر برخی مدعی هستند که این خانم سابقه عمل جراحی داشته و قبلا در ۸ سالگی سابقه عمل جراحی داشته پس چرا تا الآن فوت نکرده بود؟»
آقای افروغ در زمان مرگ ۶۶ ساله بود.