مناظرههای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ایران در اردیبهشت ماه امسال، پخش زنده تلویزیونی نخواهد داشت.
«کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری» روز پنجشنبه ۳۱ فروردین تصویب کرد که امسال مناظرههای انتخاباتی ابتدا ضبط شده و سپس از صداوسیمای جمهوری اسلامی پخش میشود.
پخش زنده مناظرههای انتخاباتی برای نخستین بار در سال ۱۳۸۸ در دستور کار صداوسیما قرار گرفت و در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ از حالت دو به دو خارج و به صورت گروهی برگزار شد.
رسانههای مخالف دولت از جمله خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران میگویند که دولت حسن روحانی اصرار داشته تا پخش زنده تلویزیونی مناظرهها حذف شود اما در سوی مقابل حامیان دولت در شبکههای اجتماعی به احتمال طرح مسئولیت ابراهیم رئیسی در کشتار مخالفان سیاسی در سال ۱۳۶۷ اشاره میکنند.
ریاست «کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری» با وزیر کشور است و دادستان کل کشور، رئیس سازمان صداوسیما، نماینده مجلس در شورای نظارت بر صداوسیما و رئیس ستاد انتخابات کشور در آن عضویت دارند. شورای نگهبان هم یک نماینده ناظر به این کمیسیون میفرستد.
انتخابات ریاست جمهوری ایران همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا، روز ۲۹ اردیبهشت برگزار خواهد شد و تنش جناحهای داخلی در روزهای منتهی به انتخابات بالا گرفته است.
این درحالی است که تنها دایره محدودی از فعالان سیاسی در ایران اجازه کاندیداتوری را پیدا خواهند کرد که توسط شورای نگهبان تصمیم گیری و اعلام خواهد شد.
در سالهای گذشته نهادهای بین المللی و وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا عملکرد شورای نگهبان را ناقض انتخابات آزاد و عادلانه در ایران نامیدهاند. این شورا که منصوب رهبر است، عمدتا صلاحیت منتقدان و مخالفان نظام جمهوری اسلامی را برای شرکت در انتخابات رد می کند.
به نظر میرسد که تصمیم اخیر نیز در راستای سانسور بیشتر و جلوگیری از طرح مباحث انتقادی احتمالی از سوی کاندیداهای تایید صلاحیت شده شورای نگهبان باشد.
سایت کلمه به نقل از سخنگوی دولت نوشت نهادهای خارج از دولت بر این تصمیم تاثیر داشتند.
برخی از کاربران در فضای مجازی از این تصمیم انتقاد کردند: