تویتر در سال ۲۰۰۹ با وقایع پس از انتخابات ایران، به بلوغ رسید

تویتر در سال ۲۰۰۹ با وقایع پس از انتخابات ایران، به بلوغ رسید

تویتر در سال ۲۰۰۹ با وقایع پس از انتخابات ایران، به بلوغ رسید

مسائل مربوط به انتخابات ایران گیراترین موضوع سال درمیان کاربران تویتر بوده است. همچنین عبارات «انتخابات ایران» و «ایران و تهران» نیز در میان ۲۱ مورد صدرنشین فهرست موضوعات است

«انتخابات ایران» در صدر فهرست محبوب ترین موضوعات تویتر در سال ۲۰۰۹ قرار گرفت.

«عبدور» یکی از اعضای گروه تحقیقات در تویتر و کارشناس ارشد این گروه، روز سه شنبه در وبلاگ خود نوشت:« حرفه من ترجمه و تفسیر داده ها به شکلی است که بتوانیم بفهمیم تویتر چگونه در حال تغییر و تکامل دائم است. از آنجا که در روزهای آخر سال هستیم، فکر کردیم مرور موضوعات و مسائلی که در طول سال توجه جهانیان را به خود جلب کرده اند، می تواند کار جالبی باشد.»

آقای عبدور سپس می نویسد:«در پایان سال ۲۰۰۹ مطالعه موضوعاتی که در تویتر در طول سال به آنها پرداخته شده، به ما کمک کرد بفهمیم آنچه که در جهان در حال وقوع است نشان می دهد که وقایع مهم در جهان می تواند موجب یکپارچگی و همصدا شدن مردم اقصی نقاط جهان شود، یا چطور همگان با تماشای یک فیلم خاص هیجان زده می شوند و یا درباره یک تکنولوژی جدید ایده پردازی می کنند».

در میان تمامی این کلمات، پسوندها و یا عباراتی که در طول سال تکثیر می شوند، یک موضوع به کرات در صدر قرار گرفته است.

مسائل مربوط به انتخابات ایران گیراترین موضوع سال درمیان کاربران تویتر بوده است. همچنین عبارات «انتخابات ایران» و «ایران و تهران» نیز در میان ۲۱ مورد صدرنشین فهرست موضوعات است.

این حقیقت که انتخابات ایران به صدر موضوعات محبوب تویتر بدل شده، نکته ای قابل توجه است زیرا خود تویتر، که یک شبکه اجتماعی اینترنتی برای تبادل اخبار و نظرات شخصی در جملات کوتاه است، در میان ایرانیان، به ابزاری برای سازماندهی تظاهرات پس از انتخابات تبدیل شد، به طوری که بسیاری از کارشناسان رسانه ای رشته تظاهرات و ناآرامی های چند ماه اخیر در تهران و دیگر شهرهای ایران را «انقلاب تویتری» و «انقلاب فیس بوکی» نام نهادند.

۲۸ خرداد ماه، حدود یک هفته پس از برگزاری انتخابات در ایران و انعکاس و به اشتراک گذاردن گسترده اخبار کوتاه مربوط به انتخابات در تویتر، یکی از روزنامه نگاران آمریکایی درباره تویتر نوشت:« با بحران ایران، تویتر به بلوغ خود می رسد». درهمین مطلب نوشته شده است:« در دو سال گذشته، تویتر بیشتر و بیشتر به نظر عموم رسید اما در وقایع پس از انتخابات ایران بود که تویتر وضوحا به چشم آمد».

پتریک میر، مدیر تحقیقات در سازمان «دیجی اکتیو» که وظیفه اش مجهز کردن بیشتر فعالان به ابزار ارتباطی است نیز گفت:« وظیفه گردانندگان تویتر اکنون فراتر از آن چیزی است که تصور میشد. تویتر اکنون ابزاری است که در موقعیت های شکننده سیاسی، مفید واقع می شود».

در دسته بندی موضوعات خبری تویتر، موارد مرتبط با انتخابات ایران و آنفلوآنزای خوکی از شش امتیاز سال، ۵ امتیاز را به خود اختصاص دادند. موضوعات بعدی که بیش از همه در تویتر در سال ۲۰۰۹ مطرح شده است به ترتیب غزه، بازار سهام و سوگند ریاست جمهوری باراک اوباما است.