در تازهترین گزارش سازمان شفافیت بین المللی در مورد شاخص فساد اداری و اقتصادی در سال ۲۰۱۹ ایران در بین ۱۸۰ کشور در رده ۱۴۶ قرار گرفت.
سازمان شفافیت بین الملل در مورد شاخص فساد اداری و اقتصادی روز پنجشنبه ۳ بهمن ماه منتشر شد که براساس این گزارش نیوزلند و دانمارک با کسب ۸۷ امتیاز کمترین شاخص فساد اقتصادی در سال ۲۰۱۹ را به خود اختصاص دادند.
همچنین سوریه با ۱۳ امتیاز و کشورهای سودان جنوبی۱۲ و سومالی ۹ نیز در پایینترین ردههای این جدول قرار گرفته اند. براساس این گزارش ایالات متحده نیز با ۶۹ امتیاز در رده ۲۳جای گرفته است.
سازمان شفافیت بینالمللی، هر سال از وضعیت کشورهای جهان در حوزه فساد اقتصادی ارائه می دهد که براساس آن شاخص فساد از یک تا صد به کشورها تعلق میگیرد.
ایران در بین ۱۸۰ کشور، در رده ۱۴۶ قرار دارد با ۲۶ امتیاز همچنان در بین ۳۴ کشوری است که بیشترین فساد اقتصادی را در دنیا به خود اختصاص دادهاند. این بدترین رتبه ایران طی چند سال اخیر است.
براساس گزارش «شفافیت بینالمللی» در سال ۲۰۱۸ ایران در میان ۱۸۰ کشور جهان، از نظر فساد مالی، گسترش و مقابله با آن، در جایگاه ۱۳۸ قرار گرفته بود.
فساد اقتصادی در ایران طی سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است و در این مدت پروندههایی نیز برای رسیدگی تشکیل شده که مقامات فعلی و پیشین حکومتی از جمله متهمان آن هستند و برخی از چهرههای حقیقی هم به عنوان «دلال» شناخته میشوند.
این حجم از فساد در شرایطی است که بحران اقتصادی موجی از اعتراض های مردمی را نیز در ایران رقم زده است.
ایالات متحده بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.
پیشتر مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.