بانک مرکزی ایران رشد نرخ تورم را تایید کرد

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

نرخ رسمی تورم از مرز ۲۷ درصد گذشت

اداره آمار بانک مرکزی ایران نرخ رسمی تورم در دوازده ماه منتهی به آذر ماه سال جاری را ۲۷ و چهار دهم درصد اعلام کرد. بر اساس این گزارش، نرخ رسمی تورم نسبت به آبان ماه سال جاری یک و نیم درصد، و از آغاز سال ۱۳۹۱ حدود ۷ درصد افزایش یافته است.

خبرگزاری مهر روز چهارشنبه ۲۰ دی ماه، با تاکید بر این که «بانک مرکزی چند ماهی است اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه را متوقف کرده است» اعلام کرد «بررسی آمارهای بانک مرکزی از افزایش نرخ تورم نقطه به نقطه در آذر ماه امسال به حدود ۳۷ درصد حکایت دارد».

نرخ رسمی تورم در حالی اعلام می شود که به کرات ارقام اعلام شده در آمار رسمی، از سوی کارشناسان اقتصادی و برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی زیر سئوال رفته است. منتقدان اقتصادی دولت نرخ واقعی تورم را از ۶۰ درصد تا بالای ۱۰۰ درصد اعلام می کنند.

خبرگزاری کار ایران ( ایلنا ) روز سه شنبه ۱۹ دی ماه، از قول مسعود نیازی، مسئول کمیته دستمزد کانون انجمن های صنفی کارگری استان تهران، نرخ واقعی تورم در آذر ماه را ۶۲ درصد اعلام کرده است. سایت بازتاب امروز نیز در گزارشی با عنوان «افشای شیوه دستکاری بانک مرکزی در نرخ تورم، توسط مرکز آمار» با تاکید بر این که «برآوردهای کارشناسی نشان می دهد نرخ تورم در یک سال گذشته که دلار به بیش از دو برابر قیمت خود رسیده است؛ حدود ۱۰۰ درصد می باشد» نوشت: «اما دولت اصرار دارد این رقم را حدود یک چهارم تورم واقعی یعنی ۲۵ درصد» اعلام کند.

عبور نقدینگی از مرز ۴۲۰ هزار میلیارد

در حالی که برخی از نمانیدگان مجلس شورای اسلامی، ریشه اصلی تورم را در افزایش نرخ نقدینگی می دانند ارسلان فتحی پور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه ۱۹ دی ماه در گفت و گو با خبرگزاری فارس از عبور نقدینگی از مرز ۴۲۴ هزار میلیارد تومان خبر داد.

این در حالی است که پیش تر علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی گفته بود : «رشد نقدینگی باعث افزایش تورم و کاهش رونق در معیشت مردم است»؛ و ابولقاسم حکیمی پور، کارشناس امور اقتصادی نیز، در گفت و گو با خبرگزاری فارس، مهار نشدن نقدینگی را مساوی با تورم لجام گسیخته ارزیابی کرده بود.

«قدرت خرید مردم نصف شده است»

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه ۲۰ دی ماه، به خبرگزاری فارس گفته است: «در حال حاضر قدرت خرید یک میلیون تومان سال قبل برای خانوار ایرانی به ۵۰۰ هزار تومان کاهش یافته است.»

این در حالی است که خبرگزاری کار ایران( ایلنا) نیز از قول « براساس تحقیقات یک نهاد کارگری» از رشد ۵۰ درصدی نرخ سبد هزینه خانوار کارگری در سال ۹۱ » خبر داد.
مهدی نجف پور ، عضو هیئت مدیره اتحادیه کارگران قراردادی کشور، به خبرگزاری ایلنا گفته است: «میانگین قیمت اقلام سبد هزینه خانوار کارگری نسبت به سال گذشته نزدیک به سه برابر بالاتر از نرخ تورم اعلامی از سوی مراجع رسمی کشور افزایش یافته است».

حذف شیر و گوشت و تهدید سلامتی مردم

در ایران نگرانی تنها شامل گرانی افسار گسیخته نیست، سلامت مردم هم در خطر است. منابع خبری در ایران از یک سو از حذف برخی از اقلام خوراکی از سفره مردم خبر می دهند، و از سوی دیگر بر سرطان زا بودن برخی از محصولات کشاورزی تاکید دارند.

سایت بازتاب امروز روز سه شنبه ۱۹ دی ماه ، با تاکید بر این که « در ماه های پس هدفمندی یارانه ها بلافاصله تنوع محصولات و میزان تولید افت کرد» از «حذف تدریجی شیر و گوشت از سفره ایرانیان» خبر می دهد.

در حالی که گزارش های منابع خبری در ایران در زمینه «تهدید سلامتی مردم با سموم کشاورزی سرطان زا» هشدار می دهند، خبرگزاری مهر در گزارش های جداگانه از قول کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد «یکی از دلایل آلوده بودن برخی از محصولات کشاورزی به کودهای شیمیایی تاریخ گذشته چینی» برمی گردد که بر اساس این گزارش «مسئولان تهدید سلامت شهروندان را باور ندارند».