حذف ارز دولتی برای واردات بخشی از اقلام اساسی

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

چراغ سبز دولت به افزايش قيمت برنج

یکی از واردکنندگان برنج از حذف ارز واردات به این کالا خبر داد.

«یک وارد کننده بزرگ برنج» روز دوشنبه ۹ بهمن ، با اعلام حذف ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی برای برنج ، به خبرگزاری فارس گفت:« یک میلیون دلار ثبت سفارش برنج برای واردات از کشور هند انجام داده است ، اما ارز مرجع از طرف مرکز مبادلات ارزی در اختیار او قرار نمی گیرد».

در حالی که تا چند روز پیش مهدی غضنفری ، وزیر صنعت،معدن و تجارت حذف ارز مرجع برای واردات اقلام اساسی مانند برنج و گوشت را رد کرده بود ؛ یک مقام مسوول در این وزارت خانه که نامش فاش نشده است ، با بیان این که «ارز مرجع با محدودیت مواجه است و لذا اولویت کالاهایی که ارز مرجع دریافت می کنند در حال تغییر است»به خبرگزاری فارس گفته است:« ۷۰درصد واردات برنج در انحصار دو شرکت بوده است که این دو شرکت با احتکار تعادل قیمتی بازار را به هم ریخته و باعث افزایش قیمت برنج در بازار شده بودند ، لذا دولت ارز مرجع برنج را قطع کرد».

این در حالی است که پیش تر علی ایرانپور ، عضو کمیسیون کشاورزی ، آب و منابع طبیعی مجلس، با انتقاد شدید از سیاست های دولت در توزیع برنج به خبرگزاری مجلس شورای اسلامی گفته بود:« متاسفانه دخالت وزارت صنعت ، معدن و تجارت موجب تشدید احتکار برنج و افزایش قیمت این محصول در بازار شده است».

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ۹ دی ماه امسال با تاکید بر این که «عدم چاراندیشی دولت در روزهای آینده بازار برنج را با مشکلات جدی تر مواجه خواهد کرد» پیش بینی کرده بود:« قطعا آشفتگی بازار برنج اثر روانی منفی در جامعه دارد و تداوم این وضعیت به ضرر مردم خواهد بود».

سود ۴۸۰میلیارد تومانی دولت از واردات گوشت

در حالی ارز مرجع برای واردات برنج حذف می شود ، که علی اصغر ملکی ، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی ، روز دوشنبه ۹بهمن ، در پاسخ به این که آیا ارز مرجع واردات گوشت حذف شده است؟ به خبرگزاری فارس گفت:«هنور درهیچ کدام از جلسات صحبتی مبنی بر حذف ارز مرجع واردات گوشت نشده است».

این در حالی است که روزنامه بهار در شماره روز دوشنبه ۹ بهمن ماه خود ، در یکی از عناوین صفحه اول خود ، از سود ۴۸۰ میلیارد تومانی دولت از واردات گوشت خبر داده است .

روزنامه بهار ، این موضوع را براساس گزارش ۱۰ دقیقه ای تلویزیون جمهوری اسلامی ایران منتشر کرده ، و نوشته است:« ۸۰ هزار تن گوشت وارداتی را دولتی ها ۸ هزار تومان خریدند ، ۱۴ هزار تومان فروختند».

این روزنامه انتشار این خبر را نمایان شدن «جریانات زیر پوستی واردات و رانت چند میلیارد تومانی» عنوان کرده است .

زمزمه حذف برنج و گوشت از اولویت ارز مرجع حدود دو هفته پیش برای نخستین بار رسانه ای شد . منابع خبری در ایران دو برابر شدن قیمت ارز وارداتی برای گوشت و برنج را ، مساوی با موج جدید گرانی در ایران ارزیابی کردند.