حرکت دوباره دلار به سمت گرانی

در ادامه نوسانات بازار ارز و سکه در ایران ، قیمت هر دلار بعد از ظهر روز دوشنبه ۴ دی ، از مرز ۳۳۰۰ تومان عبور کرد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) قیمت هر دلار را ۳۳۲۰ تومان اعلام کرد که بر این اساس ، نرخ دلار نسبت به روز گذشته ۱۵۰ تومان و در قیاس با هفته گذشته ۲۷۰تومان گران شده است .

هم زمان سایت بازتاب امروز در گزارشی با عنوان « بازگشت دلار به نزدیک ۳۵۰۰تومان » نوشته است:«در حالیکه بازار ارز با آرامش نسبی در یک ماه اخیر همراه بود و دلار بعد از نوسانات شدید در مهر و آبان در آذر ماه به ثبات نسبی در مرز ۳هزار تومان رسیده بود، سخنان شنبه شب احمدی نژاد با التهاب در بازار ارز مواجه شد».

به نحوی که به نوشته این منبع«تاکید احمدی نژاد بر ادامه سیاستهای انبساطی دولت که نتیجه آن کاهش مجدد ارزش پول ملی است، موجب شد طی دو روز گذشته قیمت ارز افزایش شدیدی یابد و از حدود سه هزار تومان در روز شنبه به بیش از ۳۴۰۰تومان برسد».

محمود احمدی نژاد ، رئیس جمهوری اسلامی ایران ، در تازه ترین گفت و گوی تلویزیونی خود با تاکید بر این که« دولت در حال مهار بازار ارز است » گفته بود:« مدیریت می کنیم افزایش نرخ ارز و به تبع آن اثر کالای وارداتی در اقتصاد مهار شود که خوشبختانه تا کنون موفق بوده ایم ».

سقوط ریال با خروج سرمایه از ایران

دلار در حالی به سمت گرانی حرکت می کند، که در تازه ترین ارزیابی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی از« اقدامات و بخشنامه های بانک مرکزی در حوزه ارزی» آمده است:« صدور بخشنامه ها و دستورالعمل های متعدد طی یک سال و نیم گذشته می تواند بیانگر این واقعیت تلخ باشد که سیاستگذار ارزی برنامه و راهبرد مدون، با ثبات و از پیش تعیین شده ای برای مقابله با حوادث و اتفاقات پیش رو نداشته است».

در شرایطی که ریال از آغاز سال جاری میلادی تا کنون بیش از ۸۰ درصد از ارزش خود را در مقابل دلار از دست داده است ؛ هفته گذشته مهدی عسلی، کارشناس امور اقتصادی به روزنامه دنیای اقتصاد گفت:« فعالان اقتصادی داخلی در صدد تبدیل دارایی های خود به ارز و خروج سرمایه از کشور هستند که تاثیر آن در جهش نرخ ارز قابل مشاهده است».

بازار ارز چشم انتظار نشست ایران با ۱+۵

دلار در حالی گران می شود که از اواخر آذر ماه افزایش قیمت دلار پیش بینی می شد.

هادی حق شناس ، کارشناس امور اقتصادی ، به خبرگزاری کار ایران ( ایلنا ) گفت:«نشست گروه ۱+۵با ایران تا زمان رسیدن به یک فصل مشترک ، باعث افزایش قیمت انتظاری و کاذب در بازار می شود».

وی با اشاره به این که « در حال حاضر پرونده هسته ای ایران به نقطه اوج خود رسیده» به ایلنا گفته بود:« در چنین شرایطی تنها یک نقطه اشتراک می تواند نتیجه مذاکرات را به سود اقتصاد و بازار ارز سوق دهد».

قرار است ایران با گروه ۵+۱ ، در ۲۷دی ماه ، در خصوص پرونده هسته ای و تحریم ها مذاکره کند.

در این میان حسین راغفر، کارشناس امور اقتصادی، به روزنامه قانون گفته است :« در هر کشوری وقتی تورم ادامه دار و ممتد باشد مردم تلاش می‌کنند برای حفظ قدرت خرید خود دست به کاری بزنند و پول خود را با ارز خارجی یا هر کالایی که تصور می‌کنند، می‌تواند قدرت خریدشان را حفظ کند معاوضه کنند. بنابراین با توجه به این شرایط عطش مردم به خرید ارز در شرایط فعلی را باید منطقی ارزیابی کرد».