۶۱ سال از ملی شدن صنعت نفت ایران می گذرد ، در قسمتی از پیام دفتر رئیس جمهوری اسلامی ایران به مناسبت سالگرد ملی شدن نفت، « مهم ترین دستاورد ملی شدن صنعت نفت، احقاق حقوق مردم و اعاده مالکیت به کشور» عنوان شده است، «که طی سالیان متمادی توسط بیگانگان پایمال و به تاراج رفته بود»
این در حالی است که روزنامه رسالت، به تازگی در ۲۱ اسفند ماه در سرمقاله خود نوشته است: «هيچ كس در دولت و مجلس بر اساس يك حساب و كتاب حرفهاي و نيز براساس استانداردهاي حسابداري وحسابرسي نميداند تقويم محاسباتي درآمد حاصل از فروش نفت در داخل چقدر است و سود پالايشگاههاي تصفيه نفت و صاحب فرآوردههاي نفتي كه با قيمتهاي آزاد شده محصولات خود را ميفروشند چه تقويمي دارد و نسبت درآمدهاي ناشي از هدفمند كردن يارانهها از فروش نفت در داخل و نيز سود پالايشگاهها به چه ميزان ميباشد »
« در حالی که موجودي ذخيره ارزي در آغاز دولت نهم حدود ۱۳ ميليارد دلار عنوان شد، با افزايش بي سابقه قيمت نفت و گاز، درآمد نفتي دولت محمود احمدی نژاد به ۲۸۳ ميليارد دلار رسيد، که در تاریخ ایران بی سابقه است. با این وجود روزنامه شرق، در شماره روز یک شنبه ۲۸ اسفند ماه، با اشاره به اظهارت تازه محمود احمدی نژاد در زمینه صفر بودن حساب دخیره ارزی نوشته است: «اكنون سوال اين است كه چرا موجودي حساب صفر شد؟ و چرا در سالهايي كه قيمت هر بشكه نفت ركوردهاي بيسابقهاي از خود به جا گذاشته بود، نتوانستيم از روزهاي طلايي نفت استفاده كنيم؟ زياد است سوالهايي از اين دست درخصوص موجودي حساب ذخيره ارزي كه محمود احمدينژاد صراحتا آن را صفر اعلام كرده است.»
روزنامه رسالت، هيچ كس در دولت و مجلس بر اساس يك حساب و كتاب حرفهاي و نيز براساس استانداردهاي حسابداري وحسابرسي نميداند تقويم محاسباتي درآمد حاصل از فروش نفت در داخل چقدر است و سود پالايشگاههاي تصفيه نفت و صاحب فرآوردههاي نفتي كه با قيمتهاي آزاد شده محصولات خود را ميفروشند چه تقويمي دارد و نسبت درآمدهاي ناشي از هدفمند كردن يارانهها از فروش نفت در داخل و نيز سود پالايشگاهها به چه ميزان ميباشد. تنها چند روز قبل سالگرد ملی شدن صنعت نفت ایران با اشاره به این موضوع نوشته در ۶ سال اخیر بر عدم شفافیت در آمدهای نفتی افزوده شده به طوری که از سال ۸۳ هیچ گاه این حساب تصفیه نشده است .
محمد کریم عابدی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به پاسخ گو نبودن مسئولان دولتی در زمینه واریز نشدن ۶ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی نبود قوانین در وزارت نفت را موجب بروز فسادهای بزرگ در اقتصاد ایران می داند و بر این موضوع نیز تاکید دارد که شعار انتخاباتی محمود احمدی نژاد در زمینه مبارز با آقازاده های نفتی در همان حد شعار باقی مانده است.
در حالی که عدم واریز در آمدهای نفتی در ۵ سال اخیر رسانه ای شده است حسن غفوری فرد عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تبدیل نکردن در آمدهای نفتی به سرمایه را مساوی با خیانت به کشور ارزیابی کرده به گفته وی وابستگی دولت به در آمدهای نفتی نه تنها کم تر نشده بلکه این در آمدها صرف مخارج روزمره دولت می شود.
این در حالی است که آمارهای دولتی و گزارش های بین المللی بر کاهش تولید نفت ایران اتقاق نظر دارند. و بر اساس پیش بینی سازمان بین المللی انرژی طی ۶ ماه آینده به احتمال زیاد میزان صادرات نفت ایران یک میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت.
در شرایطی که به گفته احمد قلعه بانی مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران بحران کمبود منابع مالی می تواند به روند کاهشی تولید نفت ادامه دهد بسیاری از کارشناسان بر این باورند که کسب منابع مالی تنها ریشه در قراردادهای جدیدی دارد که به واسطه تحریم ها به رویا شبیه است.
با این وجود رستم قاسمی وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در پیامی به مناسبت فرا رسیدن ۲۹ اسفندماه، وضعیت صنعت نفت را به بازوی توانمند در اقتصاد ایران
توصیف کرده و گفته امروز صنعت نفت به معنای واقعی ملی شده ...
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از کاهش ۵۰۱ هزار بشکه ای تولید نفت ایران طی سالهای ۸۶ تا ۸۹ خبر می دهد تازه ترین گزارش اوپک هم بر کاهش ۱۰۹ هزار بشکه تولید نفت ایران در ۲ ماه نخست سال میلادی تاکید دارد. و بر اساس پیش بینی سازمان بین المللی انرژی طی ۶ ماه آینده به احتمال زیاد میزان صادرات نفت ایران یک میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت.