۲۰ روز از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها می گذرد.
با وجود آن که محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری اسلامی ایران، پیش از تصویب لایحه هدفمندی یارانه ها، از آن به عنوان مهم ترین لایحه اقتصادی ۵۰ سال اخیر در کشور نام برد، و این لایحه را در جهت اصلاح بنیادین ساختارهای اقتصادی دانست.
در این مدت بحث در زمینه آن چه، محموداحمدی نژاد آن را، مهم ترین لایحه اقتصادی نیم قرن اخیر دانست، بیش تر خارج از حوزه کارشناسی انجام شده است.
در این ۲۰ روز، اکثرا به جای بحث در مورد نحوه اجرای هدفمندی یارانه ها، تنها اخباری به وسیله اعضای کابینه دولت منتشر شده، و یا در راستای تمجید از آن بیاناتی به وسیله نمانیدگان مجلس شورای اسلامی، گفته شده است.
البته گاهی اوقات نیز، انتقاداتی در زمینه نحوه اجرای هدفمندی یارانه ها، به وسیله نمانیدگان فراکسیون اقلیت مجلس شنیده شده است.
در خطبه های نماز جمعه امروز (۱۷ دی ماه) بحث یارانه ها بخشی از سخنان خطیبان جمعه را به خود اختصاص داد ، از جمله حجت الاسلام محمد حسن ابوترابی فرد، امام جمعه موقت قزوین، و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت:
«اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، ایران را به یک قدرت بزرگ اقتصادی تبدیل خواهد کرد.»
مهدی غضنفری وزیر بازرگانی نیز، در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تهران، از تدوین سناریوهای نهایی اصلاح قیمت حامل های انرژی، آرد، نان و گندم به عنوان یکی از رئوس سه گانه در کار گروه طرح تحول اقتصادی یاد کرد و افزود :
تدوین بسته های حمایتی در بخش صنایع، کشاورزی، حمل و نقل و بازرگانی از دیگر محورهای این کار گروه است.
وزیر بازرگانی اذعان کرد:«اطلاع رسانی کافی در این رابطه انجام نشده است.»
در حالی وزیر بازرگانی به عدم اطلاع رسانی اشاره می کند، که به کرات از اطلاع رسانی، به عنوان کلید موفقیت هدفمندی یارانه ها یاد شده است.
پیش تر علی رضا محجوب، عضو کمیته اقتصادی و بودجه فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی، در تازه ترین گفت و گو خود با پارلمان نیوز (۶ دی ماه) خاطر نشان ساخت:
«دولت سعی می کند با پرداخت یارانه ها که یک سیاست جبرانی است دلسوزانه عمل کند اما گاهی پزشک ممکن است با دلسوزی حال بیمار را بدتر کند.»
نماینده تهران و رئیس خانه کارگر تصریح کرد:
«این دلسوزی قطعا حاصل مثبتی برای دولت و برای اکثریت فقیر جامعه نخواهد داشت.»