تهران بار دیگر بر بی اثر بودن تحریم ها تاکید کرد. محمد رضا رحیمی معاون اول رییس جمهوری، روز پنج شنبه در مراسم ارایه گزارش سرمایه گذاری خارجی جهانی توسط آنکتاد (سازمان کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل متحد) با بیان این موضوع، که دولت مصمم به رفع موانع سرمایه گذاری خارجی در کشور است، اظهار داشت:
ايران با وجود ناهمواري هاي درون و برون مرزي گام هاي مناسبي را در بخش هاي اقتصادي برداشت بطوري که رديف ششم سرمايه گذاري خارجي را در دنيا کسب کرد که البته با افزايش اقدامات و اتخاذ تدابير مناسب گوي سبقت را از آن ها خواهيم ربود.
هم زمان محسن نریمان دبیر فراکسیون سرمایه گذاری مجلس شورای اسلامی، در گفت و گو با خانه ملت (پارلمان نیوز) با تاکید بر این که بدون تردید تحریم ها می تواند تاثیرات منفی بر اقتصادکشور بر جای بگذارد. خاطر نشان کرد:
میزان جذب سرمایه خارجی عربستان در سال گذشته برابر بود با كل سرمایه خارجی كه از ابتدای انقلاب تا كنون در كشور جذب شده است لذا به هیچ وجه نمی توان گفت در سرمایه گذاری خارجی موفق بوده ایم.
دبیر فراکسیون سرمایه گذاری مجلس شورای اسلامی، با اشاره به سخنان بهروز علی شیری معاون وزیر اقنصاد و رییس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران، مبنی بر این كه در سرمایه گذاری خارجی رتبه اول جهان را کسب
کرده ایم، تصریح كرد: اگر بصورت مقایسه ای تحلیل كنیم، یعنی نسبت سرمایه گذاری در حداقل میزان خود را با حال حاضر ملاك قرار دهیم، رشد داشته ایم - ولی در عالم عدد و رقم نمی توان - عدد قابل توجهی را در این حوزه ملاحظه كرد.
این در حالی است که شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی، در بهمن ماه سال گذشته از تصویب انتشار یک میلیارد یورو اوراق مشارکت ارزی برای تامین منابع مالی طرح های نفتی کشور خبر داده بود.
در شرایطی که ایران در تنگنای تحریم ها قرار دارد. گزارش های گوناگون از منابع خبری داخل و خارج از کشور حکایت از آن دارد، که تهران در تلاش است تا راه های را برای دور زدن تحریم ها پیدا کند، به ویژه در پروژه های مربوط به صنعت نفت.
در همین حال علی عسگری رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور، به
خبر گزاری مهر از رکود شکنی ارائه اظهار نامه مالیاتی در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد. و محمود شکری معاون سازمان امور مالیاتی نیز، از ارائه ۳ میلیون و ۱۴۴ هزار فقره اظهار نامه مالیاتی تا پایان روز سه شنبه سخن گفت.
هر چند به گزارش ایسنا خبرگزاری دانشجویان ایران، اختلافاتي بين مميزان مالياتي و موديان در زمينه رقم پيشپرداخت ماليات همراه اظهارنامه وجود داشت. اين اختلاف از آن جا ناشي مي شود كه برخي از اصناف با استناد به آخرين توافق اعلام شده اصناف با سازمان امور مالياتي مدعي بودند كه تا ۳۱ تيرماه بايد ۲۰ درصد از رقم ماليات خود را نقدي به حساب سازمان بريزند و نه ۴۰ درصد؛ كه اين امر مورد قبول مسؤولان مالياتي حوزهها نبود.
هم زمان محمد نهاوندیان رییس اتاق بازرگانی ایران، که در سی و پنجمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران سخن می گفت، با انتقاد نسبت به افزایش مالیات ها در روزهای اخیر، که واکنش اصناف و بازاریان را نیز در پی داشت، عنوان کرد: افزایش در آمد مالیاتی اتکای دولت به نفت را کم نکرده است.