واکنش تهران به قطعنامه تحریم ها هم چنان ادامه دارد. شمس الدین حسینی سخنگوی اقتصادی دولت، در تازه ترین نشست خبری خود روز دوشنبه اظهار داشت: ممکن است در مواردی برای فعالان اقتصادی سختی های ایجاد شود، اما از طریق تحرک و تعامل با همسایگان و در قالب روابط دو جانبه، چند جانبه و همکاری های منطقه ای و از مجرا و کانال دیگر مضیقه پدید آمده از طریق افزایش تسهیلات برای فعالان اقتصادی جبران خواهد شد. تنها یک روز بعد از سخنان آقای وزیر، یوسف رضا گیلانی نخست وزیر پاکستان اعلام کرد: کشورش از تحریم های آمریکا که ممکن است بر روی پروژه خط لوله صدور گاز ایران نیر تاثیر بگذارد پیروی خواهد کرد .
این در حالی است،که به گفته جواد اوجی معاون وزیر نفت ، گاز ایران به ارزان ترین قیمت فروخته می شود.
تهران در حالی بخشی از بزرگ ترین پروژه های گازی را، به سپاه پاسداران واگذار کرده است، که این نهاد نظامی از سوی شورای امنیت سازمان ملل و واشنگتن تحریم شده است، و از دید آگاهان ورود سپاه به حوزه اقتصاد، انحصاری تر شدن اقتصاد ایران را به همراه خواهد داشت که سبب ورشکستگی صدها پیمانکار خصوصی می شود و معضل بیکاری را تشدید می کند.
در شرایطی که اقتصاد ایران در رکود تورمی قرار دارد، انزوای اقتصادی نیز بر آن افزوده شده است.
پیش از این نیز منابع خبری غرب، از فشار ابوظبی امیر نشین امارات متحده عربی به دوبی برای بستن راه های تجاری به ایران خبر دادند. دوبی مهم ترین دروازه ای ورود کالا به ایران است. و گفته می شود بیش از ۸ هزار فعال اقتصادی ایرانی در این کشور مشغول کارند. نتایج یک بررسی آماری در فروردین ماه امسال، از سلیقه جمعیت شهرنشین کشور نشان می دهد که ۶۰ در صد شهروندان ایرانی مایحتاج خودرا از میان کالاهای خارجی تهیه می کنند. در شرایطی که سعید مرتضوی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، پیش تر رسما میزان حجم قاچاق کشور را ۱۹ میلیارد دلار اعلام کرده است. شاید دور از انتظار نباشد، که قطعنامه تحریم ها بر بار گرانی موجود بیفزاید آن هم در وضعیتی که محمد حسین ادیب اقتصادان در گفت و گو با خبرگزاری فارس می گوید: اقتصاد ایران آبستن تورم سنگینی است.
منگنه تحریم ها، در کنار افزایش نرخ تورم و سیل بیکاران موجود در جامعه، شاید تنها ثمره اش افزایش میزان فقر در جامعه ایران باشد.