مقام‌های جمهوری اسلامی سرنگونی پهپاد را از سوی ناو آمریکایی تکذیب کردند

عکس از آرشیو

مقام‌های جمهوری اسلامی ضمن تکذیب خبر سرنگونی یک پهپاد ایران از سوی ناو آمریکا، گفته‌اند که همه پهپادهای متعلق به ایران سالم هستند.

ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران، گفته است که همه پهپادهای ایران، از جمله پهپاد مورد اشاره، «پس از انجام ماموریت شناسایی و کنترل برنامه‌ریزی شده به سلامت به پایگاه‌های خود» بازگشته‌اند.

به گفته شکارچی گزارشی درباره «مقابله عملیاتی» ناو یو‌اس‌اس باکسر گزارش نشده است.

دونالد ترامپ، رئيس جمهوری آمریکا، شب گذشته اعلام کرد که یک پهپاد ایران بعد از آن‌‌که به یک ناوچه آمریکایی «بسیار نزدیک» شد، در حریم هوایی بین‌المللی در تنگه هرمز سرنگون شد.

همچنین ببینید: پرزیدنت ترامپ از سرنگونی یک پهپاد ایرانی توسط آمریکا خبر داد

جاناتان هافمن، سخنگوی پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، هم ضمن تایید خبر سرنگونی این پهپاد، گفته بود که این اتفاق ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی و پس از آن رخ داد که «یک پهپاد به ناو باکسر نزدیک شد و در برد تهدید ناو قرار گرفت. این کشتی به منظور حفظ امنیت کشتی و سرنشینان آن علیه این پهپاد وارد عملیات شد.»

پیشتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، گفته بود که اطلاعی در این زمینه ندارد و گزارشی به دست او نرسیده. عباس عراقچی، معاون وزیر امورخارجه ایران هم، در صفحه توئیتر خود، خبر سرنگونی پهپاد را تکذیب کرده و گفته بود که ممکن است
«ناو یو ‌اس اس باکسر اشتباهی یکی از پهپادهای خودشان را هدف قرار داده باشد.»

جمهوری اسلامی روز ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) یک پهپاد آمریکا را بر فراز حریم بین المللی در منطقه خلیج فارس سرنگون کرده بود.

پس از این اتفاق رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که قرار بود به سه مکان در ایران حمله نظامی شود، اما تنها ده دقیقه قبل از حمله از این کار منصرف شد.

به دنبال هدف قرار گرفتن این پهپاد، نیروی هوایی ایالات متحده خبر داد که چند جنگنده رادارگریز اف-۲۲ ایالات متحده برای محافظت از نیروها و منافع آمریکا در منطقه «در محدوده اختیارات ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا» و برای نخستین بار، به پایگاه نظامی العدید در قطر اعزام شده‌اند.

در ماه‌های اخیر تنش میان ایالات متحده و ایران در خلیج فارس بالا گرفته است. حمله به چهار کشتی تجاری در بندر فجیره، حمله به دو نفتکش در دریای عمان، حمله‌های حوثی‌ها به مناطقی در عربستان سعودی، و شلیک راکت به منطقه سبز بغداد و محل استقرار دفتر شرکت‌های خارجی نفتی در بصره، از جمله اتفاق‌های رخ داده در این منطقه هستند.

در پاسخ به این اقدام‌ها، ایالات متحده اقدام به اعزام ناو جنگی، بمب‌افکن‌های بی-۵۲، جت‌های اف-۱۵، و ۲۵۰۰ نیروی نظامی به منطقه کرد.

ایالات متحده اردیبهشت ماه سال گذشته و با اعلام این‌‌که توافق هسته‌ای موسوم به برجام باعث تغییر رفتار ایران نشده، از این توفاق خارج شد. پس از آن تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران، از جمله تحریم صدور نفت، در دو نوبت بازگشت.

دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش‌برانگیز خود دست بردارد.

جمهوری اسلامی در گذشته نیز بارها تهدید کرده بود که چنان‌چه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن می‌گذرد - را خواهد بست. به دنبال حملات انجام شده به نفتکش‌ها در ماه‌های مه و ژوئن در منطقه خلیج فارس و شناسایی ایران به عنوان مظنون اصلی این حملات، ایالات متحده از تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بین‌المللی خبر داده است.