مهرداد درویش‌پور به صدای آمریکا: افزایش طلاق در ایران با گسترش فشارهای اقتصادی رابطه مستقیم دارد

آرشیو

آمار منتشر شده در رسانه‌های ایران حاکی از ادامه افزایش طلاق و کاهش ازدواج در این کشور است.

دکتر مهرداد درویش پور، ‌جامعه شناس و استاد دانشگاه ملاردالن سوئد، در گفت‌وگو با صدای آمریکا گسترش فردیت، ‌رشد آگاهی جنسیتی، و مشکلات اقتصادی را سه عامل مهم در بررسی افزایش طلاق و کاهش میزان ازدواج دانست و گفت، این سه عامل جنبه عمومی و جهانی دارد.

آقای درویش‌پور با اشاره به گسترش فردیت افزود، تضعیف خانواده هسته‌ای دگرجنس‌خواه «یکی از روندهایی است که در سطح جهان و ایران شاهد آن هستیم.»

وی افزود، گسترش فردیت باعث می‌شود پیوندهای جمعی که جنبه هنجاری و اجباری دارند، مانند فشار خانواده برای مخالفت با جدایی، کاهش پیدا کند و افراد میل به جدایی پیدا کنند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

درویش‌پور: افزایش آگاهی و گسترش مشکلات اقتصادی از عوامل افزایش طلاق است

او همچنین با اشاره به رابطه معکوس میان «افزایش طلاق و میزان رشد قدرت زنان» به صدای آمریکا گفت، هر چقدر آگاهی جنسیتی و سطح توقع زنان از رابطه و تشکیل خانواده افزایش پیدا کند، وابستگی به خانواده پدرسالار کمرنگ‌تر و طلاق معنای رهایی پیدا می‌کند.

آقای درویش پور، افزایش مشکلات اقتصادی،‌ فقر،‌ حاشیه‌نشینی و بیکاری را از دیگر عوامل کاهش ازدواج دانست و گفت در ایران ازدواج به یک امر لوکس تبدیل شده و امکاناتی نظیر مهریه در بخشی از جامعه باعث شده رویکرد به ازدواج به ویژه برای مردان کم شود.

این جامعه شناس می‌گوید: «افزایش طلاق در ایران با گسترش فشارهای اقتصادی و تنش‌های ناشی از آن رابطه مستقیم دارد.»

خبرگزاری ایسنا روز دوشنبه ۳ آبان ماه، به نقل از مرکز آمار ایران از روند افزایش طلاق و کاهش ازدواج در ۱۰ سال گذشته خبر داد و نوشت، نسبت طلاق به ازدواج طی سال‌ها ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ از ۱۶.۳ به ۳۲.۹ افزایش داشته است.

بنا بر این گزارش، روند ازدواج در این بازه‌ زمانی بیش از ۳۶ درصد کاهش و میزان طلاق حدود ۲۸ درصد افزایش داشته است.