انتقاد از محدودیت رسانه ها در ایران

دو کاندیدای ریاست جمهوری ایران روزچهارشنبه ازمحدودیت های گسترده برمطبوعات درکشورانتقاد کردند و خواهان آزادی بیشتر دراین قلمرو شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، محمد رضا عارف، تنها کاندیدای اصلاح طلب در میان هشت نفری که امید وار هستند جای محمود احمدی نژاد را بگیرند، درجریان مناطره تلویزیونی گفت "آنها روزنامه ها را ممنوع می سازند، ازانتشار کتاب جلوگیری می کنند، یا اجازه نمی دهند فیلمی نشان داده شود."

حسن روحانی ، کاندیدای میانه روزافزود "اگرما می خواهیم با فساد میارزه کنیم، مطبوعات و رسانه ها باید آزاد باشند. مردم باید دستشان باز باشد."

با این حال، سعید جلیلی کاندیدای محافظه کار انتقاد از نبود آزادی مطبوعات در ایران را رد کرد و گفت " فقط به این دلیل که دو روزنامه متعلق به یک حرکت سیاسی بسته شده اند، ما نمی توانیم بگوییم مطبوعات آزاد نیستند."

عارف، استاد دانشگاه، همچنین از آنچه آنرا یک "جو امنیتی" در دانشگاه ها نامید انتقاد کرد. اما توضیحی نداد، و جلیلی نظرش را رد کرد.

افزون براین عارف از وجود محدودیت ها در دانشگاه ها که در آن ها دانشجویان از " فعالیت های فوق برنامه ممنوع هستند ، یا به دلیل انتقاد اخراج می شوند" انتقاد کرد.

او همچنین تاثیر مبارزه با آنتن های ماهواره ای را زیر سئوال کشید و گفت این اقدام محدودیت هایی در ارتباط ایرانیان با جهان خارج ایجاد می کند.

روحانی نیز از این اقدام انتقاد کرد و آنرا به منزله " تجاوز به زندگی خصوصی " مردم نامید.

عارف از محدودیت هایی که بر اینترنت وضع شده است، از جمله فیلترینگ، انتقاد کرد ، در عین حال علیه گسترش محتوای " بی اخلاقی" دراینترنت سخن گفت.

علی اکبر ولایتی ، محافظه کاری که ۱۶ سال وزیر امور خارجه ایران بود، نظر عارف در باره فیلترینگ را بازتاب داد، و گفت " درست است که ما با یک تهاجم فرهنگی روبرو هستیم، اما درمان آن در فیلترینگ نیست. ما باید با تقویت ارزش ها و اخلاقیات اسلام و ایران در داخل جامعه به آن حمله کنیم."

با این حال، سعید جلیلی از مبارزه با آنتن های ماهواره ای دفاع کرد و مدعی شد "دشمن صدها کانال ماهواره ای برای مقابله با ارزش های اسلامی ایران بوجود آورده است."

در گزارش خبرگزاری فرانسه گفته می شود از زمان انتخاب دوباره احمدی نژاد در سال ۲۰۰۹، اداره نظارت بر مطبوعات چندین نشریه، اکثرا اصلاح طلب ، را به اتهام نقض مقررات سختگیرانه آن توقیف کرده است.

رسانه ها در ایران از نزدیک زیر نظر هستند، و مقامات امنیتی منظما علیه انتشار اطلاعات " منفی" بویژه در حوزه های اقتصادی و اجتماعی هشدار می دهند.