وزارت بهداشت ایران از روز ۱۰ آبان تا ۱۱ آبان، ۱۰ هزار و ۱۰۴ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.
به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۵ میلیون و ۹۴۴ هزار و ۵۹۹ نفر رسید.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۰ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان کرونا را به ۱۲۶ هزار و ۶۱۶ نفر رساندند.
بسیاری، از جمله تعدادی از مقامات کشور، میگویند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، اوایل مرداد ماه گفته بود که موارد مرگ ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در آبان ماه به زیر ۵۰ نفر خواهد رسید.
- تفاوت فرمول رنگبندی شهرها در ایران با «مبانی جهانی»
در روزهای اخیر، به شمار نقاط قرمز بر روی نقشه شیوع کرونا در ایران افزوده شده است.
در حال حاضر، ۲۹ شهر کشور در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) ، ۱۱۲ شهر در وضعیت نارنجی (پرخطر) ، ۲۲۱ شهر در وضعیت زرد و ۸۶ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
در حالی که در هفتههای گذشته تعدادی از کارشناسان در مورد پیشبینی وقوع موج ششم و شیوه رنگبندی شیوع کرونا در کشور ابراز تردید کردهاند، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران از افزایش موارد ابتلا به کرونا در مناطق مرکزی کشور خبر داده است.
علیرضا زالی همچنین گفت مبانی جهانی در خصوص رنگبندی شهرها با فرمولهای داخلی در ایران متفاوت است.
او افزود : «یکی از اشکالات این است که قدر مطلق آمار نقشی ندارد و ممکن است شهری با ۵ بستری قرمز بوده و شهری با ۲۰۰ بستری، قرمز نباشد.»
تیم اپلیکیشن ماسک که نقشه رنگبندی شیوع کرونا را تعیین میکند، چندی پیش توضیح داد که «یک شهر پرجمعیت در وضعیت نارنجی میتواند به اندازه دهها شهر کم جمعیت، بیمار داشته باشد.»
به این ترتیب، پیشبینی وقوع موج ششم ویروس دشوار شده است.
وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران با اشاره به افزایش شمار شهرهای قرمز گفت: «باید نسبت به وقوع پیک ششم حساس باشیم.» احمد وحیدی همچنین افزود که محدودیتها تا رفع پیک ششم به قوت خود باقی است.
این در حالی است که در برنامه بازگشایی مدارس و دانشگاهها تغییری ایجاد نشده است.
همچنین ببینید: کرونا در ایران | افزایش شهرهای قرمز؛ اختلاف نظر بر سر بازگشایی مدارس و هشدارها در مورد آغاز پیک ششم
- توصیه دز سوم به افراد بالای ۶۰ سال؛ ۲۳ درصد جمعیت واکسینه نشدهاند
آمار واکسیناسیون وزارت بهداشت ایران نشان میدهد ۳۶ میلیون و ۵۴ هزار و ۸۹۳ نفر در این کشور به طورکامل واکسینه شدهاند که حدود ۳۹ درصد از کل جمعیت را در برمیگیرد.
یک عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفته است که حدود ۲۳ درصد از مردم واکسن کرونا نزدهاند. پیام طبرسی گفت این افراد مبتلا میشوند و سایرین را هم مبتلا میکنند و واکسن زدهها را هم دچار بیماری میکنند.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران نیز گفته است که ۹۰ درصد از افرادی که در اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادهاند، کسانی هستند که واکسن نزدهاند.
وزارت بهداشت ایران مدتی است تزریق دز یادآور به کادر درمان را آغاز کرده است.
این وزارتخانه روز سهشنبه تزریق دز اضافی را به افراد بالای ۶۰ سال نیز توصیه کرد.
بر این اساس، افراد بالای ۶۰ سال که واکسن غیر فعال (سینوفارم، برکت و کووکسین بهارات) دریافت کردهاند، میتوانند به فاصله چهار ماه پس از نوبت دوم، دز یادآور را «ترجیحا با واکسن مشابه» دریافت کنند.
در اطلاعیه وزارت بهداشت آمده است که برای افرادی که به دلیل «اضطرار سفر» دچار مشکل شدهاند مجوز تزریق یک یا دو نوبت واکسن آسترازنکا به عنوان نوبت دوم یا سوم «به صورت موردی» ارائه خواهد شد.
بسیاری از کشورها برای مسافران، تنها واکسنهای مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی را میپذیرند که برکت و کووکسین هند هنوز این تأییدیه را ندارند.
همچنین ببینید: دولت آمریکا به زودی قوانین جدید مربوط به ورود مسافران پروازهای بین المللی را اعلام میکند
- ارجاع پرونده «سوء مدیریت» حسن روحانی به قوه قضاییه
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با ارسال گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره سوءمدیریت حسن روحانی در ستاد ملی کرونا به قوه قضائیه موافقت کردند.
در این گزارش آمده است که «عموم مردم ایران» از عملکرد ستاد ملی کرونا، وزارتخانهها و حسن روحانی در کنترل و درمان کرونا «رضایت نسبی» نداشتهاند.
این گزارش عملکرد حسن روحانی در مدیریت واردات، تولید و توزیع واکسن کرونا را «بسیار ضعیف» توصیف کرده و سیاستهای دولت روحانی را عامل وقوع پنج موج پیوسته کرونا دانسته است.
همچنین ببینید: پرونده «تخلف و سوءمدیریت» حسن روحانی در ستاد کرونا از مجلس به قوه قضائیه فرستاده شد