همزمان با بحرانی شدن وضعیت همهگیری کرونا در استان های شمالی ایران، مجمع نمایندگان گیلان خواستار قرنطینه کامل این استان، تعطیلی شرکت ها و ادارات، و محدودیت ترافیکی شدید شدند.
مجمع نمایندگان استان گیلان روز دوشنبه ۱۹ اسفند در نامه ای خطاب به رئیس مجلس و وزیر بهداشت، اعلام کردند که اعمال برخی سیاست ها از اختیارات مسئولان استانی خارج است و به مصوبه «ستاد ملی پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا» نیاز دارد.
برخی از تقاضاهای نمایندگان استان گیلان از این قرار است: تعطیلی ادارات و شرکتها به مدت دو هفته، قرنطینه کردن استان و کنترل شدید ورودی ها، رفع نیاز فوری به کادر درمانی و لوازم حفاظتی، تصمیمگیری فوری درباره ساعت کار اصناف، و نحوه تامین آذوقه مردم.
بنا به اعلام نمایندگان، تعدادی از پزشکان و پرستاران ترک کار کرده اند و در برخی از مناطق حتی یک پزشک وجود ندارد.
همچنین ببینید: مورگان اورتگاس: مردم ایران در مواجهه با کرونا بار دیگر با سوءمدیریت و دروغگویی رژیم روبرو شدهانددر روزهای گذشته همچنین غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نماینده رشت با بیان این مطلب که شهر رشت و اطراف آن در وضعیت قرمز است، گفته بود در حالی که امکانات پزشکی و بهداشتی در این منطقه وجود ندارد، آمار مبتلایان به کرونا در آن به صورت تصاعدی در حال افزایش است.
گیلان یکی از کانون ها بحران شیوع بیماری ویروس کرونا، کووید۱۹، در ایران است.
محمدرضا نجفی، نماینده تهران در مجلس، نیز در نامه ای خطاب به حسن روحانی نوشت: «اصرار بر عادینمایی وضعیت بحرانی، فرصت کنترل و مهار بحران را بیش از پیش به هدر میدهد. حکم قاطعانه به قرنطینه تهران، اصفهان، البرز، قم، و گیلان امری ضروری است که باید در اسرع وقت و بیکم و کاست اجرا گردد.»
این دومین نامه آقای نجفی برای قرنطینه مناطق بحرانی است.
همچنین ببینید: ادامه تناقضگویی مقامات ایران درباره تعداد قربانیان کرونا؛ ۱۲ پزشک و پرستار بر اثر کرونا جانباختهانداز سوی دیگر، علی محمد شاعری، نماینده بهشهر در مجلس، نیز روز یکشنبه در نامه ای به رئیس جمهوری ایران خواستار قرنطینه کامل استان مازندران، تعطیلی مراکز اقامتی و تفریحی، و ارسال تجهیزات و نیروی درمانی به آن استان شد.
مازندران نیز شاهد افزایش سریع تعداد مبتلایان به بیماری کرونا بوده است.
در روزهای اخیر تعدادی از نمایندگان مجلس از نحوه اطلاع رسانی دولت، قرنطینه نکردن قم و کانون های بحران، و نبود مواد و لوازم محافظتی به شدت انتقاد کردند.
از زمان اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران، مردم مقامات جمهوری اسلامی را به پنهانکاری در این مورد و دادن اطلاعات غلط متهم کردند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز روز جمعه ۹ اسفند در نشستی در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، با توجه به سابقه پنهانکاری مسئولان جمهوری اسلامی گفته بود که رژیم ایران تمایلی ندارد که درباره شیوع ویروس کرونا اطلاع رسانی کند و «من نگران هستم آنها اطلاعات مهمی را پنهان کرده باشد.» مایک پمپئو هفته قبل از آن هم هشدار داده بود که آمریکا نگران مخفیکاری مقامات جمهوری اسلامی درباره شیوع کرونا است.