سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار بیانیهای نسبت به پنهان کاری مقامات ایران درباره واقعیت گسترش بیماری و شیوع ویروس کرونا در ایران ابراز نگرانی کرد.
سازمان گزارشگران بدون مرز روز چهارشنبه ۷ اسفند با انتشار این بیانیه سرکوب رسانهها و روزنامهنگاران از سوی جمهوری اسلامی که به طور مستقل در تلاش هستند اخبار و اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرونا و واقعیت گسترش این بیماری در ایران را انتشار دهند، محکوم کرد.
رضا معینی، رئیس بخش امور ایران و افغانستان سازمان گزارشگران بدون مرز، نیز در واکنش به پنهانکاری مقامات جمهوری اسلامی در رابطه با ارائه آمار، اعلام کرده است که در یک سال گذشته مقامات ایران به طور پیاپی از اطلاع رسانی در رابطه با بحرانهای به وجود آمده جلوگیری کردهاند.
به گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، گروهی از روزنامهنگاران در شبکههای اجتماعی نسبت به سانسور، دروغ، و ناکارآمدی مسئولان نظام اعتراض کردهاند و در برخی از شهرهای ایران کاربران تائید کردهاند که سایت آمار به روز شده قربانیان ویروس کرونا در جهان فیلتر شده است.
رضا معینی همچنین با اشاره به این که پنهانکاری در اطلاع رسانی، افزایش خطر مرگ را در پی دارد میگوید: «پاس داشتن حق دسترسی مردم به اطلاعات با کیفیت، درست، مستقل و کثرتگرا که در اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است، بهترین راه برای حفاظت از مردم و مبارزه با شایعهپراکنی است.»
محمد مساعد یکی از روزنامهنگار ایرانی است که پس از انتشار اخبار شیوع ویروس کرونا در ایران از سوی فشار بر روی از سوی نیروهای امنیتی افزایش یافت و چندی پیش اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از آن بود که این روزنامه نگار از سوی اطلاعات سپاه احضار و در حین بازجویی ناچار به غیر فعال کردن حسابهای توییتر و تلگرام خود شده است.
همچنین ببینید: گزارشگران بدون مرز برخورد اطلاعات سپاه با روزنامهنگاران ایران را محکوم کردبر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی مقامات جمهوری اسلامی تا به این لحظه به طور قطعی ۱۳۹ نفر به ویروس کرونا مبتلا و ۱۹ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند؛ آماری که نشان میدهد ایران بعد از چین بیشترین آمار مرگ را به خود اختصاص داده است.
مایک پمپئو روز سه شنبه هشدار داده بود که آمریکا نگران مخفیکاری مقامات جمهوری اسلامی درباره شیوع کرونا است.
افکار عمومی در ایران نسبت به مخفی کاری مقامات ایران نگران است. اولین مورد مرگ بر اثر کرونا روز اول اسفند گزارش شد و این در حالی بود که تا قبل از آن مقامات هرگونه ابتلا به کرونا در ایران را تکذیب میکردند.
در سالهای گذشته هم سابقه داشته که مقامات جمهوری اسلامی در پروندههایی مثل اسیدپاشی اصفهان، به جای پیگیری و برخورد با عوامل آن، افرادی که درباره این اتفاق خبررسانی کردند را بازداشت و زندانی کرد.