برگزاری یک همایش ایدئولوژیکی در جشنواره فیلم فجر

برگزاری یک همایش ایدئولوژیکی در جشنواره فیلم فجر

جواد شمقدری معاونت امور سینمایی وزارت در دومین روز «همایش هالیوودیسم و سینما» که در جنب جشنواره دولتی فیلم فجر برگزار می شود، گفت: «تفكر صهیونیستی در زیربنای مثلث هالیوود تدوین‌‌كننده تمام تفكرات اقشار مختلف از كارگر تا نخبگان جامعه است.»

جواد شمقدری در ادامه بر ابزاری بودن سینما تاکید کرد و به اتکای یک «حدیث» سینما را نیز ابزاری شیطانی دانست که باید از آن برای اهداف «جریانی پاک، سالم و عدالت جویانه» بهره مند شد. او افزود: «طبق یكی از احادیث مبنی براینكه هدایت و راه رستگاری طی نمی‌شود جز از همان راهی كه گمراهی و شیطان منتشر كرده»

یک منتقد سینمایی در ارزیابی جایگاه نشست هالیوودیسم و سینما که از سوی مدیران دولتی به جشنواره فجر افزوده شده نوشته است: «دولتی بودن جشنواره از آغاز روشن بود؛ جناحی بودن آن نیز امروزه آشکار می شود. مدیریت جشنواره فجر به دست افراطی ترین جناح تندرو در حاکمیت افتاده است.»

به گفته مدیران جشنواره دولتی فیلم فجر: «عمده‌ترین محورهای این همایش دو روزه «هالیوودیسم و سینما»، شامل «هالیوودیسم، تروریسم، پنتاگون و سیا»، «هالیوودیسم، ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی»، «هالیوود و سبک زندگی آمریکایی» و «هالیوودیسم و صهیونیسم» است.»

این همایش در روزهای هفدهم و هجدهم بهمن در مرکز همایش‌های برج میلاد سالن کنفرانس ویژه برگزار شد.

یکی از سخنرانان این همایش دولتی اسدالله نیکنژاد، تهیه کننده و فیلمساز هالیوودی ست که پیش از این و به دلیل پیشینه خود در زمینه ساخت فیلم های اروتیک در هالیوود از عضویت در هیئت داوران بخش مسابقه فیلم فجر انصراف داده بود. این سینماگر ایرانی مقیم آمریکا در این همایش گفت: «اگر بخواهیم با هالیوود بجنگیم نمی‌توانیم چشم بسته جلو برویم بلکه باید با آگاهی و قدرت زیاد کار و تلاش کنیم لذا باید به شناسایی ابزارها و تکنیک‌های هالیوود برویم و این به این معنی است که باید حرفه‌ای شویم.»

شماری از خبرگزاریها و سایت های مخالف شمقدری، حضور اسدالله نیک نژاد را یکی از «بزرگترین گاف های معاونت سینمایی دولت دهم تا به امروز» دانسته اند.

مخالفان به فیلم پنج قسمتی «خاطرات کفش قرمز دختر مزرعه دار» اشاره می کنند که در ژانر فیلم های اروتیک هالیوود قرار گرفته و «زلمان کینگ» یکی از سازندگان و اسدالله نیک نژاد تهیه کننده آن بوده است.

یک منتقد سینمایی نوشته است: «ساخت فیلم های اروتیک معیاری برای نفی یا اثبات حضور افراد در جشنواره ها نیست؛ و استدلال مخالفان مبنای درستی برای ارزشیابی افراد و نگرش آنان نیست. این ها معیارها و ارزش های امثال حسین شریعتمداری ست که اگر در زمان خاتمی رخ داده بود، کفن پوشان روانه خیابانهای تهران شده، سینماها را به آتش می کشیدند، مدیر جشنواره را تحویل قاضی صلواتی می دادند تا با یک نمونه آشکار تهاجم فرهنگی مقابله کرده باشند.»