وزیر خارجه بریتانیا امکان معاوضه نفتکش با ایران را رد کرد

دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا، امکان معاوضه نفتکش توقیف شده بریتانیا با نفتکش ایرانی گریس‌۱ را رد کرد و گفت هیچ معاوضه‌ای در کار نیست.

وزیر خارجه بریتانیا به رادیو بی‌بی‌سی گفت هیچ معاوضه‌ای در کار نیست و «قرار نیست شکلی از معامله رخ دهد.»

به گفته دومینیک «این حقوق بین‌الملل و قوانین نظام قضائی بین‌المللی است که اجرا شده و به همین دلیل است که ما به آن اصرار می‌کنیم.»

پیشتر کمال خرازی، وزیر امورخارجه اسبق جمهوری اسلامی و رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، گفته بود که اگر بریتانیا نفتکش ایران را آزاد کند، جمهوری اسلامی نیز در مقابل آزادی نفتکش بریتانیا را تسریع خواهد کرد.

تنش میان ایران و بریتانیا طی هفته‌های اخیر افزایش یافته است. ماه گذشته ماموران نیروی دریایی بریتانیا و مقام‌های جبل‌الطارق یک نفتکش ایرانی را که به سمت سوریه در حرکت بود، توقیف کردند.

دلیل توقیف این نفتکش که حاوی دو میلیون بشکه نفت بود، نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه عنوان شده بود.

یک هفته پس از این اتفاق، سپاه پاسداران تلاش کرد که یک نفتکش بریتانیایی را توقیف کند، اما با دخالت یک ناو بریتانیایی، نیروهای سپاه مجبور به عقب‌نشینی شدند.

سپاه پاسداران روز ۲۸ تیرماه در نهایت اقدام به توقیف یک نفتکش کرد که با پرچم بریتانیا در حرکت بود. این اقدام از سوی بریتانیا به «راهزنی» تعبیر شد و واکنش کشورهای مختلف جهان و همچنین ناتو را به همراه داشت.

بریتانیا به دنبال این اتفاق اعلام کرد که ناوهای جنگی این کشور، کشتی‌های بریتانیا را حین عبور از تنگه هرمز همراهی خواهند کرد.

جمهوری اسلامی در گذشته نیز بارها تهدید کرده بود چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز را - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن می‌گذرد - خواهد بست. به دنبال حملات انجام شده به نفتکش‌ها در ماه‌های مه و ژوئن در منطقه خلیج فارس و شناسایی ایران به عنوان مظنون اصلی این حملات، ایالات متحده از تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بین‌المللی خبر داد.

پیشتر، مایک پمپئو در مورد اقدامات ایران در نزدیکی تنگه هرمز و توقیف نفتکش بریتانیایی گفته بود که ایران حالا دست به راهزنی دریایی در سطح حکومتی زده و یک کشتی که در حال حرکت در آب‌های بین‌المللی است را توقیف کرده است.