آمریکا نگران موشکهای بالیستیک ایران

عکس آرشیوی - فرانک رز از مقام های وزارت خارجه آمریکا


یک مقام ارشد آمریکایی ضمن ابراز خوشبینی نسبت به نتیجه احتمالی گفتگوهای هسته ای میان ایران و غرب، موشک های بالیستیک ایران را تهدیدی علیه کشورهای حوزه خلیج فارس خواند و گفت ایالات متحده همچنان نگران این موشک های ایران است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، فرانک رز (Frank Rose) یکی از مقام های بلندپایه وزارت امور خارجه ایالات متحده، روز یکشنبه در ابوظبی گفت واشنگتن کاملا متوجه نگرانی کشورهای حوزه خلیج فارس از بابت ایران بوده و می خواهد با راه اندازی یک سپر دفاع موشکی که تمامی آن منطقه را پوشش دهد، به یاری این کشور‌ها برود.

آمریکا و متحدان غربی آن می گویند که موشک‌های بالیستیک ایران قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای دارند و آن را تهدیدی علیه امنیت منطقه و جهان می دانند. تهران بار‌ها اعلام کرده که برنامه‌ای برای ساخت سلاح هسته‌ای ندارد و آن را اقدامی بازدارنده در برابر آنچه که «تهدیدهای آمریکا و اسرائیل» می نامد، عنوان می کند.

آقای رز که در حاشیه کنفرانسی درباره امور دفاعی در ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی، سخن می گفت نسبت به رسیدن به توافق با تهران بر سر فعالیت های هسته ای ایران ابراز خوشبینی کرد و گفت «اما این باعث نخواهد شد که نگرانی‌های ما نسبت به دیگر رفتارهای بد ایران، بویژه حمایت از تروریسم و توسعه برنامه موشک های بالیستیک آن کشور، کمتر شود.»

وی در ادامه گفت تا زمانی که ایران برنامه موشک‌های بالستیک خود – که می‌تواند تهدیدی علیه منافع ایالات متحده و متحدانش در منطقه باشد - را دنبال می کند، آمریکا با امارات و دیگر شرکایش در حوزه خلیج فارس همکاری موثری برای مقابله با چنین تهدیدی خواهد داشت.

رویترز همچنین از آقای رز نقل می کند اولویت ایالات متحده در منطقه توسعه یک سامانه دفاع موشکی برای حفاظت از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس بود؛ چیزی که شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس فاقد آن هستند.

ایران یکی از گسترده ترین برنامه‌های موشکی خاورمیانه را دارد اما در عین حال گفته است فعالیت های موشکی اش جایی در گفتگوهای هسته ای با شش قدرت جهانی آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین وآلمان ندارد. آقای رز نیز در سخنان امروز خود از نیاز به طرح این مسئله در گفتگوهای هسته ای حرفی نزد.

وزیر امور خارجه ایران نیز روز یکشنبه ضمن ابراز خوشبینی نسبت به دستیابی به توافق با گروه ۵+۱ بر سر برنامه هسته ای ایران گفت تهران از موشک های دفاعی برای حمل سلاح های غیرمتعارف استفاده نمی کند و تاکید کرد «فعالیت های نظامی ایران به هیچ وجه موضوع مذاکرات هسته ای نبوده و نخواهد بود.»

با این حال، خبرگزاری رویترز می نویسد یک مقام ارشد آمریکایی به یکی از قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل که در سال ۲۰۱۰ تصویب شده است اشاره کرده که در آن ایران از فعالیت های مربوط به موشک های بالستیک که قابلیت حمل کلاهک هسته ای دارند منع شده است.

عباس عراقچی معاون وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران ۱ اردیبهشت ماه اعلام کرد که دور بعدی مذاکرات کارشناسی ایران و گروه ۵+۱ از ۱۵ تا ۱۹ اردیبهشت ماه در شهر نیویورک آمریکا از سر گرفته خواهد شد.