صدور و اجرای حکم زندان برای سه شهروند زن بهایی در ایران

از راست: کیمیا مصطفوی، کیانا رضوانی، و میترا بدرنژاد

دو شهروند بهایی ساکن کرمان به نام‌های کیانا رضوانی و کیمیا مصطفوی از سوی دادگاه انقلاب مجموعا به دوازده سال زندان محکوم شدند و میترا بدرنژاد، شهروند بهایی ساکن اهواز، نیز جهت اجرای حکم به زندان سپیدار اهواز منتقل شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، کیانا رضوانی و کیمیا مصطفوی، شهروندان بهایی ساکن کرمان، از سوی دادگاه انقلاب کرمان بابت اتهام «عضویت در تشکیلات بهایی» و «تبلیغ علیه نظام به نفع گروه‌های مخالف نظام» هرکدام به شش سال زندان محکوم شده‌اند.

این احکام در حالی صادر شده است که در صورت تایید، بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مبنی بر تجمیع احکام، تنها پنج سال از این احکام به اتهام «عضویت در تشکیلات بهایی» قابل اجرا خواهد بود.

این دو شهروند بهایی، دی ماه سال گذشته توسط ماموران امنیتی در کرمان بازداشت و پس از مدتی با تودیع وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان کرمان آزاد شده بودند.

همچنین ببینید: صدور حکم زندان و بازداشت تعدادی از شهروندان بهایی

از سوی دیگرمیترا بدرنژاد، شهروند بهایی ساکن اهواز، که پیش از این حکم پنج سال زندان او بابت اتهام «عضویت در تشکیلات بهائی» از سوی دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان به یک سال کاهش پیدا کرده بود روز شنبه ۳۰ شهریور، جهت اجرای حکم به زندان سپیدار اهواز منتقل شد.

میترا بدرنژاد در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ از سوی مأموران اداره اطلاعات در منزل شخصی خود در اهواز بازداشت و نزدیک به سه ماه بعد در اردیبهشت ۱۳۹۷، با تودیع وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان سپیدار اهواز آزاد شده ‌بود.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، چندی پیش طی سخنانی در جریان رونمایی از گزارش سالانه آزادی مذهبی گفت که سرکوب بهائیان، مسیحیان، و دیگر اقلیت‌های دینی و مدهبی در ایران همچنان موجب نگرانی شدید است.

همچنین ببینید: سی صفحه از گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا درباره آزادی مذهبی در جهان به ایران اختصاص دارد

جاوید رحمان گزارشگر ویژه حقوق بشری سازمان ملل متحد در امور ایران نیز، مرداد ماه سال جاری در دومین گزارش خود درباره شرایط حقوق بشری در ایران گفت: جمهوری اسلامی دیگر بهائیان را صرفا به خاطر عقاید مذهبی آنها اعدام نمی‌کند، اما خطر یورش و بازداشت و زندانی کردن آنها، پیوسته وجود دارد و از اوت ۲۰۰۵ بیش از ۱۱۶۸ بهایی بازداشت و با اتهام‌های گنگ و مبهم روبرو شده‌اند.

همچنین ببینید: جزئیاتی از دومین گزارش «جاوید رحمان» گزارشگر سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران

نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده بارها آزار و زندانی کردن پیروان اقلیت های مذهبی در ایران را محکوم کرده اند.