در ادامه فشارها بر دانشجویان در ایران، دو تن از دانشجویان دختر در دانشگاه الزهرا و تهران به محرومیت تحصیلی محکوم شدند.
ریحانه ابراهیموندی، دانشجوی رشته مشاوره در دانشگاه الزهرا، روز چهارشنبه هفتم شهریور از صدور حکم دو ترم محرومیت تحصیلی با احتساب در سنوات از سوی کمیته انضباطی این دانشگاه دخترانه خبر داد.
این دانشجو در رشته یادداشتی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: « بنابر حکم کمیته انضباطی با اتهامات ایجاد بلوا و آشوب در صحن دانشگاه و نشر اکاذیب، به دو ترم محرومیت از تحصیل با احتساب در سنوات محکوم شدهام.»
ریحانه ابراهیموندی با اشاره به مورد تجدیدنظر قرارنگرفتن این حکم، افزود که ترم گذشته هم «بدون دریافت حکم مکتوب و تنها با ابلاغ شفاهی» به دانشگاه «ممنوعالورود» بوده است.
او تاکید کرد که «هیچ پاسخ روشنی برای چرایی این اقدامات قانونشکنانه» دریافت نکرده است.
به گزارش کانالهای خبری دانشجویی، یک دانشجوی دانشگاه تهران هم به اتهاماتی از جمله تنندادن به حجاب اجباری به محرومیت از تحصیل محکوم شده است.
کانال تلگرامی «خبرنامه امیرکبیر» روز سهشنبه ششم شهریور خبر داد که یکتا میرزائی، دانشجوی رشته جامعهشناسی دانشگاه تهران، به حکم کمیته انضباطی این دانشگاه به دو نیمسال (یک نیم سال اجرایی و یک نیمسال تعلیقی» محرومیت از تحصیل محکوم شده است.
اتهامات خانم میرزائی، «عدم رعایت حجاب» اجباری، «عدم رعایت شئونات دانشجویی» و «توهین به شعائر و مقدسات ملی یا اسلامی» عنوان شده است.
مطهره گونهای، دانشجوی ( محکوم به تبعید و تعلیق) دندانپزشکی تهران، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «وزیر علوم گفته که اولویتش بازگرداندن امید و نشاط و احترام و کرامت انسانی است. برسونید به دستش که در همین دو هفته بیش از ده دانشجو در کمیتههای انضباطی دانشگاهها حکم گرفتند. کیان بنی هاشمی، یکتا میرزایی و ریحانه ابراهیم وندی، سه نفر از آنها هستند.»
«خبرنامه امیرکبیر» نوشت که در یک ماه اخیر بیش از ۲۰ تن از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با حکم کمیته تجدیدنظر به تعیلق از تحصیل محکوم شدهاند.
به گزارش این کانال صنفی، پیشتر کیان بنیهاشمی، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت رفتار سازمانی دانشگاه تهران، در در روز ۲۹ مرداد با حکم قطعی کمیته انضباطی به یک نیمسال محرومیت از تحصیل با احتساب سنوات محکوم شده است.
بر پایه «شیوهنامه اجرایی آییننامه انضباطی دانشجویان کشور» که با تعیین «۲۰ شیوه تنبیهی» در آذر ماه سال ۱۴۰۱ در اوج اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» به دانشگاههای کشور ابلاغ شد، «کمیته انضباطی دانشجویان» موظف به رسیدگی به «تخلفات» با تاکید بر «موازین شرعی، اخلاقی، قانونی و حقوقی» شده است.
پس از اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» در سال ۱۴۰۱، فشار بر دانشجویان و سرکوب و آزار و اذیت آنها به ویژه دانشجویان زن، شدت بیشتری گرفت. عده زیادی از دانشجویان بازداشت و یا از تحصیل تعلیق شدند و استادانی که از آنها حمایت کرده بودند نیز به سرنوشتی مشابه دچار شدند.
اعتراضات در شهریور سال ۱۴۰۱ در واکنش به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد.