وزارت بهداشت ایران: آلودگی هوا در کلانشهرها ۲۱ هزار نفر را به کام مرگ کشاند

به گزارش وزارت بهداشت جمهوری اسلامی، سال گذشته آلودگی هوا در کلانشهرهای ایران عامل مرگ ۲۱ هزار شهروند از جمله شش هزار تهرانی و خسارت یازده میلیارد دلاری به کشور بوده است.

داریوش گل علیزاده، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با تایید این گزارش افزوده ۹۴ درصد انرژی کشور از سوخت های فسیلی از جمله مازوت تامین می شود که یک پسماند پالایشگاهی حاوی ۷ درصد گوگرد است. این ماده سرطانزا به دلیل استفاده در نیروگاه های حرارتی در کلانشهرها، از عوامل اصلی سمی کردن هوای تنفسی شهروندان است.

این مسئول سازمان حفاظت محیط زیست که در گفتگو با سایت رکنا گفته است فقط ۴۰ درصد فرآورده های سوختی ایران استاندارد هستند. به گفته او شهرداری تهران بجای خودروهای برقی، خودروهای دیزلی را افزایش داده.

غیر از این چالش فزاینده و دیرپای سوخت‌های غیراستاندارد و افزایش آلایندگی کلانشهرها، پدیده توده ابرگونه گاز متان بر فراز آسمان آرادکوه در جنوب تهران است که چند روز پیش برای نخستین بار سازمان فضایی آمریکا (ناسا) تصویر آن را منتشر کرد. یک توده ابر متان به طول پنج کیلومتر بر فراز آسمان تهران که هرآن امکان حرکت و انتشار به درون تهران را دارد.

مقامات سازمان حفاظت محیط تهران که تاکنون در این باره سکوت کرده بودند، پس از انتشار تصویر ناسا می‌گویند گاز متان یک گاز گلخانه‌ای‌ست و خطری برای سلامتی شهروندان تهرانی ندارد. اما پژوهش‌های علمی موید آن است که غلظت بالا متان می‌تواند افراد را دچار زوال عقل، افسردگی، صرع، و مشکلات قلبی کند.

مقامات سازمان حفاظت محیط تایید می‌کنند مرکز دفن زباله آرادکوه با قدمت هفتاد ساله یکی از منابع تولید آلایندگی هوای تهران است و «پیام جوهرچی» از دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌ زیست در این باره می گوید،امکانات بازیافت این گاز را نداریم. و این به معنای آن است که شهروندان تهرانی باید هزینه اهمال و ناتوانی حاکمیت در زمینه حفاظت از سلامتی عمومی را بپردازند.