ایران پس از انتخابات چگونه خواهد بود

جشن پیروزی هواداران حسن روحانی در تهران

حسن روحانی در شرایطی برای دومین بار در انتخابات ریاست جمهوری با قاطعیت پیروز شد که مدافع تعامل با جهان از جمله ایالات متحده و همسایگان عرب ایران در خلیج فارس و اصلاحات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در داخل ایران بود. دستور کار تندروها عوام گرایانه و انزواطلبانه بود و در نهایت با فاصله ای زیاد شکست خوردند. اما این پیروزی به معنای پایان نبرد نیست؛ تندروها اینک با ایجاد یک دولت سایه می کوشند با روحانی با شدت بیشتری به مخالفت بپردازند.

آرین طباطبایی در نشریه فارین افرز نوشت:‌ ایده دولت سایه در ایران پیشتر و حتی پس از انتخاب محمود احمدی نژاد به ریاست جمهوری توسط اصلاح طلبان مطرح شده بود، ولی هرگز به واقعیت بدل نشد.

حال ابراهیم رییسی، کاندیدای اصولگرایان و تندروها، در این مسیر گام برمی دارد: با این تفاوت که او ابتدا به روش برگزاری انتخابات و تخلفات انجام شده اعتراض کرد، بعد به حسن روحانی برای پیروزی اش تبریک گفت.

رییسی با تکیه بر خواست های کمتر از شانزده میلیون رای دهنده و سوار بر نارضایی مردم از عدم تحقق وعده های اقتصادی دولت روحانی پس از لغو تحریم ها در حالی که دولت را زیر فشار قرار داده است از ایجاد بی ثباتی سیاسی در کشور پرهیز می کند. حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، اینک با دولت سایه در نبرد است.

* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.