عرفان رشیدی، فعال محیط زیست اهل پاوه، از سوی دادگاه انقلاب این شهر به یک سال زندان محکوم شد.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی می گوید این فعال محیط زیست اهل پاوه به نام عرفان رشیدی از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر بابت «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان و دو سال ممنوعیت از فعالیتهای مدنی و خروج از کشور محکوم شده است.
جلسه دادگاه این فعال محیط زیست، اردیبهشت سال جاری با حضور وکیل مدافع او در شعبه اول دادگاه انقلاب پاوه به ریاست قاضی صادق تاری وردی برگزار و حکم صادره در شهریور ماه به وکیل آقای رشیدی ابلاغ شده است.
عرفان رشیدی، نماینده انجمن محیط زیستی «چیا» در پاوه و عضو انجمن زیستمحیطی ژیوای پاوه، اواسط تیرماه سال ۹۷ توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت و پس از ۹ روز با تودیع وثیقه بهصورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.
بر اساس اطلاعات موجود، ماموران امنیتی در زمان بازداشت این فعال محیط زیست منزل او را تفتیش و تعدادی لوازم شخصی، از قبیل تلفن همراه و لپتاپ، وی را نیز ضبط کرده و با خود بردهاند.
از جمله تلاشهای این فعال محیط زیست میتوان به دوچرخهسواری او در سال ۱۳۹۶ از زریوار تا فریدونکنار برای به اشتراک گذاشتن پیام «نه به کشتار پرندگان مهاجر» اشاره کرد. وی همچنین به دنبال وقوع زلزله کرمانشاه در کمک به مردم زلزلهزده سرپل ذهاب و حومه شرکت فعالی داشته است.
همچنین ببینید: عفو بین الملل: سال ۲۰۱۸ برای ایران به عنوان «سال شرم» در تاریخ میماند
بهمن ماه سال گذشته سازمان عفو بینالملل در گزارشی، سال ۲۰۱۸ را «سال شرم» جمهوری اسلامی نامید و اعلام کرد که در این سال، ۱۱ وکیل دادگستری، ۵۰ روزنامهنگار و فعال رسانهای، ۹۱ دانشجو، ۱۱۲ فعال حقوق زنان، ۶۳ فعال محیط زیست، ۴۶۷ کارگر، بیش از ۲۰۰ تن از اعضای دراویش گنابادی، ۱۷۱ مسیحی و ۹۵ بهایی در ایران بازداشت شدهاند.
نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده بارها آزار و زندانی کردن فعالان حوزههای گوناگون - از جمله فعالان مدنی و زیستمحیطی - و نیز اقلیتهای قومی در ایران را محکوم کرده اند.