صندوق بینالمللی پول اعلام کرد که ایران در سال جاری با کسری بودجه ۴.۴ درصدی مواجه است و انتظار می رود که این کسری بودجه در سال آینده به ۵.۱ درصد برسد.
صندوق بین المللی پول روز دوشنبه ۶ آبان ماه در گزارشی اعلام کرد ایران برای جلوگیری از کسری بودجه در سال آینده باید نفت را با قیمت بیش از ۱۹۴.۶ دلار به ازای هر بشکه بفروشد. این در حالی است که به گزارش رویترز، نفت خام برنت جمعه گذشته به بهای حدود ۶۲ دلار در هر بشکه به فروش رسید.
همچنین صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است که حجم اقتصاد ایران در سال جاری ۹.۵ درصد كاهش خواهد یافت.
این در حالی است که مقامات ایران مدعی رشد اقتصادی هستند. چندی پیش حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در نشست مجموع عمومی سازمان ملل ادعای رشد و ثبات اقتصادی ایران را مطرح کرد که این موضوع انتقادات بسیاری را به همراه داشت.
این سازمان بین المللی پیشتر اعلام کرده بود که «رشد اقتصادی ایران در سال آینده میلادی صفر درصد خواهد بود.»
همچنین بانک جهانی نیز در آخرین گزارش خود پیش بینی کرده بود که کسری بودجه جمهوری اسلامی در دو سال آینده، به دلیل کاهش شدید درآمدهای نفتی و همزمان افزایش هزینههای جاری دولت، بیشتر شود.
بنابر گزارش جدید صندوق پول، پیشبینی شده است که کل صادرات ایران، اعم از نفتی، غیرنفتی، و خدمات، که در سال گذشته بالای ۱۰۳ میلیارد دلار بوده به حدود ۶۰.۳ میلیارد دلار در سال جاری و ۵۵.۵ میلیارد دلار در سال آینده برسد.
جهاد آزور، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای میانه صندوق بینالمللی پول، به رویترز گفت که «ارزیابیها حاکی است تحریمهایی که سال گذشته اعمال و امسال تشدید شد، تاثیر بیشتری نداشته باشد.»
این در حالی است که ارزش پول ملی ایران در ماههای اخیر به شدت کاهش یافته است و در تجارت خارجی با مشکل مواجه شده و نرخ تورم افزایش شدیدی را نشان می دهد.
با این حال پیشبینی صندوق بینالمللی پول این است که نرخ تورم ایران امسال به ۳۵.۷ درصد و سال آینده به ۳۱ درصد برسد.
مدیر بخش خاورمیانه و آسیای میانه صندوق بین المللی پول در این باره به رویترز گفت که دولت ایران برای مهار تورم افزایشی باید نرخ رسمی ارز را با نرخ بازار تنظیم کند.
پرزیدنت ترامپ پس از خارج کردن آمریکا از توافق اتمی موسوم به برجام، تحریمهای آمریکا علیه ایران را بازگرداند. همچنین دولت پرزیدنت ترامپ در راستای سیاست فشار حداکثری، تحریمهای بیشتری علیه ایران اعمال کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا میگوید تحریمها علیه جمهوری اسلامی تا تغییر رفتار آن رژیم و آمدن آن پای میز مذاکره ادامه خواهد یافت.
دولت آمریکا رژیم ایران را در صدر حامیان دولتی تروریسم در جهان میداند و میگوید با ادامه رفتارهای بیثبات کننده و حمایت از گروههای نیابتی تروریستی خود، امنیت منطقه و جهان را به خطر میاندازد.
با تداوم بحران اقتصادی در ایران، افت ارزش پول ملی و رکود شدید در بخش های تولید و خدمات، نرخ تورم در اقتصاد ایران بالا رفته و موجب افزایش اعتراضات شده است.