انجمن استعدادهای برتر ایران از مهاجرت بیش از ۹۰ درصد مدالداران المپیادی ایران به دلیل «کمتوجهیهای موجود در کشور» خبر داد.
به گزارش خبرگزاری «رکنا» صفدر زارع حسین آبادی، دبیر کل انجمن استعدادهای برتر ایران، با اعلام این خبر به خبرگزاری «رکنا» گفت که در این سالها «مهاجرت زیاد داشتهایم و از ۸۶ مدالدار المپیادی ۸۲ تا ۸۳ نفر از ایران مهاجرت کردهاند.»
وی در ادامه با اشاره به این که این انجمن ۶۵ هزار عضو دارد افزود: «به عنوان مثال چند سال گذشته دختربچهای از محله میدان خراسان تهران به ما معرفی شد که خانواده وی بضاعت مالی کافی برای ادامه تحصیل فرزندشان را نداشتند و حتی می خواستند او را در سن پایین شوهر دهند؛ اما این فرد به ما معرفی شد و در المپیاد هم مدارج بالایی کسب کرد، سپس مهاجرت کرد و سرنوشت او دچار تغییر شد.»
فرار مغزها و نخبگان ایران پدیده تازهای نیست و از نخستین ماههای انقلاب ۵۷ آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
روح الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، در سخنرانی ۸ آبان ۱۳۵۸ گفت: «میگویند مغزها فرار میکنند. جهنم که فرار کردند. این مغزها، مغزهای علمی نبودند. این مغزها، مغزهای خیانتکار بودند …»
خمینی در سخنرانی فروردین ۱۳۵۹ نیز با تاکید بر لزوم پاکسازی و «تطهیر» دانشگاهها، گفته بود «اساتیدی که در ارتباط با غرب و شرق هستند» باید «تصفیه» شوند.
همچنین ببینید: فرار مغزها از ایران؛ سیاستهای چهار دهه گذشته نخبگان را ترغیب به ترک وطن کرد
با این حال، در حالی که معضل فرار مغزها از ایران به عنوان یکی از آسیبهای جدی بر جامعه علمی و دانشگاهی در سالهای اخیر اعلام شده است، ابومحمد مرتضوی، مسئول نهاد رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور اسفند ماه سال ۹۷ به خبرگزاری ایرانا گفت، بهتر است دانش آموختگان ایرانی خارج از کشور به ایران بازنگردند.
همچنین ببینید: پیشنهاد مقام منصوب رهبر جمهوری اسلامی به دانش آموختگان خارج از کشور: بهتر است به ایران بازنگردید
پیش از این نیز صدای آمریکا به نقل از تجارت نیوز از آمار مهاجرت بیش از ۳۷ درصد از دارندگان مدال های المپیاد علمی و ۲۵ درصد از مشمولان بنیاد نخبگان خبر داد. تجارت نیوز در گزارش خود ناامیدی از اصلاح امور کشور را مهمترین دلیل مهاجرت دانش آموختگان از ایران اعلام کرده بود.
همچنین ببینید: فارغ التحصیلان بیکار؛ بازار کار ایران آماده پذیرش لشکر «مدرک به دستها» نیست