کریستین لاگارد، مدیر صندوق بینالمللی پول، با اشاره به احتمال کاهش در پيش بينی رشد آن صندوق، گفت فعالیتهای اقتصادی جهانی قاعدتاً در نیمه دوم سال جاری بايد تقویت و در سال ۲۰۱۵ تسریع شود، اگر چه آهنگ شتاب آن احتمالاً ضعیفتر از حد انتظار خواهد بود.
خانم لاگارد، روز يکشنبه ۱۵ تيرماه گفت، سیاستهای تطابقی بانک مرکزی ممکن است تنها تاثیر محدودی بر تقاضا داشته باشد و کشورها، به شرطی که قادر به اداره بدهیهايشان باشند، باید با سرمایهگذاری در زیرساختها، آموزش و بهداشت، رشد را تقویت کنند.
او در ادامه گفت تجديد نظر و بروز رسانی چشمانداز اقتصاد جهانی توسط صندوق بین المللی پول، که انتظار میرود در اواخر این ماه انجام گيرد، نسبت به پیشبینی ماه آوریل «کمی متفاوت» خواهد بود. در ماه آوریل، صندوق بین المللی پول پیشبینی کرده بود توليد جهانی به ميزان ۳ و شش دهم درصد در سال ۲۰۱۴ و ۳ و نه دهم درصد در سال ۲۰۱۵ رشد خواهد کرد.
وی در یک کنفرانس اقتصادی در جنوب فرانسه گفت «فعالیتهای جهانی در حال شتاب گرفتن است، اما آهنگ اين شتاب میتواند کمتر از آنچه که ما انتظار داشتيم حرکت کند، زيرا پتانسیل رشد ضعیفتر است و سرمایهگذاری ... خفيف باقی مانده است.»
لاگارد، با گفتن اين که «کسری سرمایهگذاری» در هر دو بخش دولتی و خصوصی، رشد را در بسیاری از کشورها کند کرده است، خواستار سرمایهگذاریهای دولتی بيشتری شد.
مدیر صندوق بین المللی پول همچنین گفت «با وجود واکنشهای بسیاری به بحران ... بهبود اقتصادی متوسط، پر زحمت و شکننده است و اقدام برای افزایش تقاضا، با وجود حسن نیت در بانکهای مرکزی، محدودیتهای خودش را خواهد داشت.»
وی در ادامه افزود «بنابراین ما باید گامهايی در جهت افزایش تلاش برای تقویت رشد برداريم. در تعدادی از کشورها این فرصتی است برای راه اندازی مجدد سرمایه گذاری، بدون بخطر انداختن امور مالی دولتی.»
لاگارد چندین بار در سخنرانی خود گفت، اگرچه اکنون برای برخی از کشورها میتواند زمان مناسبی برای افزايش سرمایهگذاری دولتی باشد، اما همه آنها قادر به انجام آن نيستند. تاثیر مثبت سرمایهگذاری دولتی بر رشد (اقتصادی) احتمالاً به آن اندازه قوی هست که برخی از پروژههای دولتی را بدون سنگين کردن نسبت قرض به تولید ناخالص داخلی، امکان پذیر نماید.
وی گفت، پس از سه ماهه اول که بسیار ناامیدکنندهتر از حد انتظار بود، در حال حاضر بهبود مشخصی در اقتصاد ایالات متحده وجود دارد. لاگارد گفت، تا زمانی که خروج بانک مرکزی آمريکا از سیاست پولی آسان، منظم است و یک چارچوب بودجه دقیق میان مدت وجود دارد، رشد باید شتاب بگیرد.
او گفت، منطقه یورو به آرامی از رکود اقتصادی خارج میشود، و مهم است که کشورها به انجام اصلاحات ادامه دهند، ازجمله کار متحد کردن بانک های اروپا را تکميل کنند.
لاگارد گفت صندوق بین المللی پول انتظار ندارد رکود اقتصادی «بيرحمانه» ای در چین رخ دهد.
«با نگاهی به کشورهای آسیایی در حال برآمدن، و به ویژه در چین، ما اطمینان خاطر داريم، چون ما کاهش سرعت بيرحمانهای نمیبينيم، بلکه کاهش رشد کمی میبينيم که بیشتر پایدار شده است، و ما چيزی در حدود ۷ تا ۷ و نيم درصد در سال می بينيم.»