دیوان بین‌المللی دادگستری در مورد درخواست آفریقای جنوبی برای توقف جنگ در غزه تصمیم می‌گیرد

آرشیو

قضات دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه قرار است یعد از ظهر جمعه ششم بهمن، در مورد درخواست آفریقای جنوبی برای انجام «اقدامات اضطراری» علیه اسرائیل به دلیل آنچه «نسل کشی دولتی» در غزه نامیده است، تصمیم خواهند گرفت.

«تایمز اسرائیل» با اعلام این موضوع حکم دیوان بین‌المللی دادگستری به موضوع اتهام، یعنی نسل‌کشی نمی‌پردازد، نوشت که قضات این نهاد بر اقدامات مورد نظر آفریقای جنوبی تمرکز خواهند کرد.

آفریقای جنوبی که در ماه دسامبر سال گذشته میلادی شکایتی را به دیوان بین المللی دادگستری تسلیم کرده بود، خواستار آن شده است که قضات دیوان بین المللی دادگستری با اعمال تدابیر اضطراری، دستور توقف فوری عملیات نظامی در غزه را به اسرائیل بدهند.

آفریقای جنوبی در شکایت خود، اسرائیل را به نقض کنوانسیون نسل‌کشی سال ۱۹۴۸ متهم کرده است که در پی کشتار دسته‌جمعی یهودیان در هولوکاست تصویب شد و همه کشورها را موظف می‌کند اطمینان حاصل کنند که چنین جنایاتی هرگز تکرار نخواهد شد.

شکایت آفریقای جنوبی واکنش شدید و تند مقام های اسرائیلی را به دنبال داشته است. از جمله بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گفت: «فریاد ریاکاری آفریقای جنوبی تا آسمان می‌رسد.»

او افزود: «ما با تروریست‌ها می‌جنگیم، با دروغ‌ها می جنگیم... امروز شاهد جهانی وارونه هستیم. اسرائیل متهم به نسل‌کشی است در حالی که با نسل‌کشی می جنگد.»

همچنین وزارت خارجه اسرائیل، آفریقای جنوبی را متهم کرده که در پرونده‌ای که بر اساس «ادعاهای نادرست و بی اساس» ساخته شده است، «نفش بازوی قانونی سازمان تروریستی حماس را بازی می‌کند.»

حماس در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، ژاپن و چند کشور دیگر جهان قرار دارد.

عملیات نظامی اسرائیل در واکنش به حمله تروریستی حماس به این کشور در روز ۱۵ مهر آغاز شد. شبه نظامیان حماس در این حمله حدود ۱۲۰۰ تن را که اکثرا غیر نظامی بودند، کشتند و بیش از ۲۴۰ تن را نیز به گروگان گرفتند و به غزه بردند. در میان گروگان ها، سالمندان و کودکان هم وجود داشتند.

بیش از ۱۰۰ تن از گروگان ها در جریان آتش بس یک هفته ای بین اسرائیل و حماس آزاد شدند ولی هنوز حدود ۱۳۰ تن از گروگان ها در غزه هستند.