یک مفسر و کارشناس امور خاورمیانه در مقالهای در خبرگزاری «بلومبرگ» به مقامات آمریکا توصیه میکند علاوه بر ابراز حمایت لفظی از تظاهرات ناراضیان در خیابانهای ایران، به اقدامات عملی دست بزنند.
«ایلای لیک» نویسنده «بلومبرگ» با اشاره به «توئیت» های دونالد ترامپ، هیلاری کلینتون و سناتورهای آمریکائی در حمایت از اعتراضات خیابانی در ایران، مینویسد حالا وقت عمل است. تظاهرات روزهای اخیر در ایران نشان میدهد که ترس مردم رو به کاهش است.
لیک مینویسد سپاه پاسداران انقلاب تظاهرکنندگان ناراضی را هدف گرفته است، زیرا میخواهد ترس را در مردم احیا کنند.
مفسر بلومبرگ به وزارت امورخارجه آمریکا توصیه میکند که با صاحبان نرمافزارهای اینترنتی مثل «تلگرام»، «واتزاپ» و نظائر آنها تماس بگیرد و نگذارد که مقامات ایران با دستاویز قراردادن مقررات خود این رسانهها، آنها را به بستن حسابهای کاربری روزنامهنگاران آزاد و فعالان سیاسی داخل ایران، وادار سازند.
حسابهای کاربری پتکین آذرمهر، روزنامهنگارانی که در انگلستان، تظاهرات داخل ایران را پوشش میداد، هفته گذشته به همین بهانه بسته شد.
لیک مینویسد وزارت امورخارجه باید یک مرکز بحران ۲۴ ساعته برای بهروز کردن فهرستی از قربانیان و زندانیان سیاسی در ایران به راه بیاندازد، سفرا و مقامات کشورهای خارجی باید در هر ملاقاتی با مقامات جمهوری اسلامی، بر لزوم آزادی آنها تاکید ورزند. اعتراض به رفتار رژیم با ناراضیان، یکی از ابزارهای اصلی مبارزه غرب با خفقان اتحاد شوروی در دوران جنگ سرد بود.
لیک مینویسد بخش دیگری از فعالیت باید در جامعه مدنی غرب صورت گیرد. او میگوید حُسن خیزش اخیر در ایران رهبر نداشتن آن است.
وی میافزاید، رسانههای غربی نباید به مقامات رژیم از جمله محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه، امکان مصاحبههای دوستانه بدهند و شرکتهای غربی که میخواهند از ثمرات برجام استفاده کنند، باید به رژیم ایران یادآور شوند که تا وقتی وکلا، روزنامهنگاران و فعالان سیاسی در زندان هستند، مبادله تجاری و سرمایهگذاری صورت نخواهد گرفت.