نگاهی به راه‌های سرایت ویروس کرونا و روش‌های پیشگیری از آن

دستگیره در، میله‌های اتوبوس و مترو از آلوده‌ترین چیزهایی هستند که می توان به آن دست زد

همزمان با بحران جهانی همه‌گیری ویروس کرونا و نگرانی عمومی نسبت به مبتلا شدن به این ویروس مرگبار، روزنامه «نیویورک تایمز» در مطلبی، پرسش و پاسخ‌های زیر را منتشر کرده است:

آیا عبور از کنار یک فرد مبتلا خطر سرایت را بالا می برد؟ بستگی به فاصله با فرد، ترشحات بینی و بزاق دهان آلوده به ویروس او در هوا، و سن و سلامتی شما دارد.

چطور ترشحات بینی و بزاق دهان می تواند ویروس را منتقل کند؟ ویروس یک میکروب بسیار ریز است که خود را به یک سلول وصل می کند. بزاق و ترشحات بینی مثل یک سواری (وسیله حمل و نقل) برای این ویروس هستند.

چه فاصله‌ای از فرد مبتلا امن است؟ سازمان بهداشت جهانی حداقل یک متر فاصله و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری حداقل دو متر فاصله را توصیه می‌کنند.

چه مدت زمانی در کنار فرد مبتلا امن است؟ هنوز مشخص نیست. ولی هر چه این مدت طولانی تر باشد، خطر ابتلا بیشتر است.

آیا می‌توان تشخیص داد چه کسی مبتلا است؟ لزوما​، نه. برخی از مبتلایان حتی هیچ عوارضی از خود نشان نمی دهند، ولی می توانند دیگران را آلوده کنند.

آیا ویروس بر روی دسته در، میله اتوبوس، شیر آب، و امثال آن دوام می آورد؟ بله. مطالعه بر روی ویروس‌های کرونای دیگر نشان داده که این نوع ویروس از دو ساعت تا نه روز بر روی یک سطح زنده می ماند.

آیا نوع و برند صابونی که برای شستن دست استفاده می کند مهم است؟ کارشناسان می گویند، نه.

همسایه زیاد سرفه می کند، آیا جای نگرانی هست؟ شواهدی در دست نیست که نشان دهد ویروس از در و پنجره عبور می‌کند. در فضاهای عمومی کانال‌های مشترک کولر ممکن است خطر را بالا ببرد.

آیا خوردن غذا در جایی که مردم بیمار هستند امن است؟ خوردن غذا در اماکن عمومی شلوغ سگ مثل بوفه یا غذایی که توسط فرد مبتلا تهیه شده می تواند موجب انتقال ویروس شود، ولی داغ کردن غذا پیش از خوردن می تواند ویروس را بکشد.

آیا می توان سگ یا گربه را با خود در قرنطینه نگه داشت؟ شواهدی در دست نیست که نشان دهد ویروس کرونا از فرد مبتلا به حیوانات خانگی منتقل شود.