هشدار ایالات متحده درباره وقوع فاجعه زیست‌محیطی در دریای سرخ با ادامه اقدامات مخرب حوثی‌ها

وزارت امور خارجه ایالات متحده روز شنبه ۳ شهریور با اشاره به حملات حوثی‌ها به نفتکش یونانی «سانیون» نسبت به وقوع یک فاجعه زیست محیطی در دریای سرخ هشدار داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای ورود یک میلیون بشکه نفت به دریای سرخ از نفتکش «سانیون» را چهار برابر فاجعه اکسون والدز دانست و افزود: «حوثی‌ها در حال نابود کردن صنعت ماهیگیری و اکوسیستمی هستند که دیگر یمنی‌ها و سایر جوامع منطقه برای امرار معاش خود به آن تکیه دارند.»

متیو میلر از حوثی‌ها خواست تا فوراً اقدامات مخرب خود را متوقف کنند و از سایر کشورها نیز خواست برای کمک به جلوگیری از این فاجعه زیست‌محیطی پیش قدم شوند.

وزارت دفاع ایالات متحده هم روز پنجشنبه از شورشیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی به دلیل حمله به یک نفتکش و ایجاد یک «فاجعه محیط زیستی» در دریای سرخ به شدت انتقاد کرد.

عملیات نظامی نیروی دریایی اتحادیه اروپا در دریای سرخ نیز اعلام کرد که نفتکش سونیون با ۱۵۰هزار تن نفت خام، اکنون یک «خطر در حوزه ناوبری و محیط زیستی» به‌شمار می‌آید.

نفتکش «سونیون» متعلق به یونان روز چهارشنبه ۳۱ مرداد در دریای سرخ چندین بار هدف حمله حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی قرار گرفت، دچار آتش‌سوزی شد، موتور آن از کار افتاد و توانایی مانور آن از بین رفت. خدمه این کشتی اما با کمک نیروهای ائتلاف تخلیه و به جیبوتی منتقل شدند.

حوثی‌ها روز پنجشنبه با انتشار بیانیه‌ای مدعی شدند که نفتکش سونیون «ممنوعیت ورود به بنادر اسرائیل» را نقض کرده و از همین رو مورد حمله قرار گرفته است.

شبه‌نظامیان حوثی وابسته به جمهوری اسلامی از آبان گذشته با ادعای حمایت از فلسطینی‌ها در جنگ بین اسرائیل و حماس در غزه، کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ و آب‌های اطراف را مورد حمله قرار می‌دهند.

این حملات با واکنش آمریکا و بریتانیا مواجه شده است و آنها بارها مناطق تحت کنترل حوثی‌ها را هدف قرار دادند.

این بحران به حمل‌ونقل دریایی جهان لطمه زده است و بسیاری از کشتی‌های باری ضمن دوری از دریای سرخ و کانال سوئز، از مسیرهای جایگزین استفاده می‌کنند که طولانی‌تر است و هزینه بیشتری دارد.