برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، در کنفرانسی خبری در پاسخ به خبرنگار صدای آمریکا گفت که اقدام جمهوری اسلامی در اجازه دادن به حضور زنان برای تماشای بازی فوتبال بعد از فشار شدید فیفا، نشان میدهد رژیم ایران بدون فشار هیچ تغییری در رفتار خود ایجاد نمیکند.
آقای هوک روز جمعه ۱۹ مهر ماه و در پاسخ به پرسش فرهاد پولادی خبرنگار صدای آمریکا گفت که رژیم ایران زنان را برای مدتی طولانی از ورود به ورزشگاهها محروم کرده بود.
وی با اشاره به ماجرای مرگ دختر آبی و فشار فیفا بر جمهوری اسلامی گفت که این یک نمونه دیگر است که نشان می دهد فقط اعمال فشار بر جمهوری اسلامی است که نتیجه میدهد. وی افزود: «اگر ما عامدانه رویمان را برگردانیم و یا دست روی دست بگذاریم، رژیم ایران آن را یک چراغ سبز برای هر اقدامی که بخواهد، تلقی میکند. اما دیدیم که فیفا در برابر رژیم ایران ایستاد و موفق شد.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
ایران شفافیت مالی ندارد
آقای هوک در بخش دیگری از سخنانش، در مورد اظهارات پیشتر مایک پمپئو در مورد کنوانسون پالرمو گفت که تا وقتی ایران شفافیت مالی نداشته باشد، بانکها و طرفهای تجاری نمیتوانند با آنها همکاری کننند؛ چون سپاه پاسداران که نیمی از اقتصاد ایران را در اختیار دارد، با شرکتهای صوری، درآمد فعالیتهای خود را تامین میکند.
پالرمو، لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی است و تی.اف.سی. لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم است که دولت ایران برای خروج از فهرست سیاه گروه اقدام مالی مبارزه با پولشویی و حمایت مالی تروریسم (افایتیاف) نیازمند تصویب آنها است.
اعزام نیرو به عربستان
برایان هوک در مورد اعزام نیروهای آمریکایی به عربستان سعودی گفت که این نیروها برای دفاع و با ماموریت پدافندی در آنجا هستند. وی تاکید کرد که عربستان سعودی از ایالات متحده درخواست نیرو و تجهیزات کرده.
نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه گفت که ایالات متحده به دنبال هیچگونه خشونت یا درگیری نیست؛ اما به کارزار انزوای دیپلماتیک و فشار اقتصادی علیه ایران ادامه میدهد، چرا که در ۴۰ سال گذشته ایران هرگز بدون فشار هیچ تغییری در رفتار خود نداده است.
برایان هوک با دشوار خواندن پیشبینی این موضوع که ایران چه زمانی تصمیم میگیرد دیپلماسی را با دیپلماسی جواب دهد، گفت که هم پرزیدنت ترامپ و مایک پمپئو در دو سال گذشته گفتهاند حاضر به گفتوگو با ایران هستند، و هم رهبران جهان چون شینزو آبه نخست وزیر ژاپن و امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه، به این منظور تلاش کردهاند، ولی رژیم ایران راه دیپلماسی را انتخاب نکرده است.