تهدید معترضان هنگ کنگی به اشغال اماکن دولتی

معترضان در هنگ کنگ تهدید کردند که اگر چان يينگ ليونگ، رئیس اجرایی این منطقه تا روز پنجشنبه از مقام خود کناره گیری نکند، دانشجویان اماکن دولتی را اشغال خواهند کرد.

آنها این هشدار را روز چهارشنبه دادند. گزارش ها حاکی از آن است که رئیس اجرایی هنگ کنگ تمایلی به استفاده از زور علیه معترضان ندارد. گفته می شود او امیدوار است معترضان بدون استفاده از زور، خیابان ها را ترک کنند. چان يينگ ليونگ با کناره گیری از قدرت مخالفت کرده و حاضر نشده با رهبران معترضان دیدار و گفتگو کند.

صدها هزار نفر از معترضان در هنگ کنگ، خشمگین از محدودیت‌ هایی که پکن گفته خواهان اعمال آنها در انتخابات ۲۰۱۷ است، اعتراضات خیابانی خود را روز چهارشنبه در سالگرد «جمهوری خلق چین» که تعطیل عمومی است، ادامه دادند.

در مراسم بر افراشتن پرچم چین در سالگرد جمهوری خلق چین در میدان بائوهینیا، عده ای از معترضان پشت خود را به پرچم کردند و عده ای دیگر نیز با صدا اعتراض کردند، برخی نیز شعار دادند که رئیس اجرایی هنگ کنگ باید استعفا دهد.

چین اعلام کرده اعتراضات هنگ‌کنگی‌ها غیرقانونی است.

پکن می‌گوید در انتخابات رهبری سال ۲۰۱۷ میلادی در هنگ کنگ، تنها نامزدهایی می‌توانند شرکت کنند که به تائید یک شورای حامی پکن برسند. این تصمیم ساکنان هنگ کنگ را خشمگین کرده است.

با اين که معترضان شريان‌های تجاری و مالی شهر را محاصره کرده اند، به نظر می‌رسد بر دامنۀ تحصن‌ها و اعتراضات خيابانی افزوده شده است.

چان کين مان يکی از سازمان دهندگان حرکت های اعتراضی، ضمن هشدار به دولت محلی برای رسیدگی به خواسته‌های معترضان گفت «چه کسی می‌تواند به اين وضعيت پايان دهد؟ من معتقدم وظيفۀ دولت است. اگر آنها به پرسش‌ها و خواسته‌های ما پاسخ صادقانه بدهند، اشغال تمام خواهد شد. چان يينگ ليونگ باید فوراً کنار برود و به هنگ کنگ فرصت دهد تا درباره اصلاح قانون اساسی بحث شود.»

حجم اعتراضات خیابانی به حدی است که شبکه‌های تلفن و انتقال اطلاعات در منطقه تجاری هنگ کنگ به خاطر بار بیش از حد، برای مدت‌های طولانی عمل نمی‌کنند.

در جنبش موسوم به اشغال مرکزی در هنگ کنگ، جوانان و نوجوانان در صف مقدم قرار دارند. این نسل هنگ کنگ خاطره‌ای از سرکوب خونين ميدان تيان‌آنمن توسط دولت چين در ذهن ندارد. در جای جای اعتراضات پلاکاردهايی ديده می‌شود که بر آنها نوشته شده است، نگذاريد تيان‌آنمن تکرار شود.

دولت چين که تاکنون در مقابل اعتراض های جاری در هنگ کنگ سکوت کرده بود، اخیرا با محدود کردن دسترسی به برخی از وب سایت‌های اينترنتی، به مقابله با این جنبش برخاسته است.

بریتانیا خواستار مذاکرات «سازنده» در هنگ کنگ شده است که به پیشرفت معنادار دموکراسی منجر شود. واشنگتن نیز اعلام کرده است مشروعیت رئیس اجرایی هنگ کنگ در صورتی پس از انتخابات بیشتر می‌شود، که ساکنان آن منطقه بتوانند حق انتخاب واقعی داشته باشند.

اما وزارت امورخارجه چین گفته است چین قویا با «هرگونه حمایت» کشورهای خارجی از «اعتراضات غیرقانونی» مخالف است.

رهبران حزب کمونيست چين از این نگران هستند که حرکت‌های اعتراضی هنگ کنگ، به الگوی دموکراسی‌خواهی در سرتاسر چين تبديل شود.

هنگ کنگ که سال‌ها از مستعمرات بریتانیا بود، در سال ۱۹۹۷ میلادی به جمهوری خلق چین پیوست. براساس توافق سال ۱۹۸۴ (۱۳۶۳ خورشیدی) بین بریتانیا و چین، قرار شد به غیر از امور خارجی و دفاعی، هنگ کنگ تا سال ۲۰۴۷ میلادی از سطح بالایی از خودمختاری برخوردار باشد.