هزاران معترض در دولتشهر هنگکنگ روز یکشنبه ۱۰ آذرماه با راهپیمایی به سمت کنسولگری ایالات متحده، از اقدام پرزیدنت دونالد ترامپ برای امضای دو مصوبه کنگره در حمایت از دموکراسی خواهان در هنگ کنگ تشکر کردند.
روز یکشنبه این معترضان با پرچم هایی از ایالات متحده و همچنین عکس هایی از پرزیدنت ترامپ مقابل کنسولگری ایالات متحده حضور یافتند.
علی عمادی از صدای آمریکا در هنگ کنگ از برگزاری مسالمت آمیز مردم در روز یکشنبه گزارش میدهد:
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده شامگاه چهارشنبه ۶ آذر دو مصوبه اخیر کنگره آمریکا در دفاع از حقوق بشر در هنگکنگ و معترضان دموکراسیخواه این جزیره واقع در جنوب چین را امضا کرد.
مجلس نمایندگان و سنا آخر آبان طرح موسوم به «قانون حقوق بشر و دموکراسی هنگ کنگ» و طرح ممنوعیت صادرات تجهیزات و مهمات مورد استفاده برای کنترل اعتراضات به چین را تصویب کرده بودند.
گزارش تصویری صدای آمریکا از تشکر مردم هنگ کنگ از ایالات متحده
اعتراضات در هنگ کنگ چندین ماه پیش درباره لایحه «استرداد متهمان قضایی خارجی از این دولتشهر به چین » آغاز شد. لایحهای که عامل اصلی اعتراضات چند ماه اخیر در هنگ کنگ بوده است. اما لغو این لایحه هم نتوانسته از شدت اعتراضات بکاهد.
پلیس هنگ کنگ برای متفرق کردن هزاران معترض که به خیابانها آمده بودند، از گاز اشک آور استفاده کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، پلیس هنگ کنگ برای متفرق کردن هزاران معترض به سوی آنها گاز اشک آور شلیک کردند. معترضان در خیابانها شعارهایی همچون «آزادی هنگ کنگ» سر دادند.
در حالی معترضان هنگکنگی از پرزیدنت ترامپ تشکر کردند که پیش از این رئیس جمهوری آمریکا حمایت خود را از معترضان در ایران نیز اعلام کرده بود.
پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۳۰ آبان در نخستین موضعگیری علنی درباره اعتراضات مردم ایران گفت: «ایران آنقدر بیثبات شده است که رژیم تمام سیستم اینترنتی را قطع کرد تا مردم خوب ایران نتوانند درباره خشونت شدیدی که در داخل آن کشور جریان دارد، صحبت کنند.»
کاخ سفید عصر یکشنبه ۲۶ آبان در بیانیهای در حمایت از مردم معترض در ایران اعلام کرد ایالات متحده استفاده از نیروی مرگبار و محدود کردن شدید ارتباطات علیه تظاهرکنندگان را محکوم میکند.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروههای تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند.
ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.