بیش از «۲۰ هزار معتاد متجاهر» در پایتخت؛ استانداری: نیمی از معتادان کشور در تهران هستند

شماری از «معتادان متجاهر» در پارکی در تهران - آرشیو

سخنگوی شورای شهر تهران با هشدار نسبت به شکل‌گیری «پاتوق‌های موزاییکی» معتادان متجاهر در «نقاط بی‌دفاع پایتخت» تعداد این افراد در تهران را «بیش از ۲۰ هزار نفر» برآورد کرد.

در ایران به افرادی که آشکارا و در مکان‌های عمومی مواد مخدر مصرف می‌کنند، «معتاد متجاهر» گفته می‌شود و مقامات شهری گاه در قالب طرح‌های اجتماعی آنها را «جمع‌آوری» می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا در روز یک‌شنبه دوم مرداد، علیرضا نادعلی سخنگو و عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر، با بیان این که «سامان‌دهی معتادان متجاهر» در تهران «دچار رهاشدگی چندساله» بود، بر ضرورت همکاری وزارت نیرو و شهرداری برای «نصب روشنایی شهری در تمام نقاط بی‌دفاع پایتخت» تأکید کرد و گفت که تعداد این افراد «آن قدر افزایش یافته» که هرچند در ماه‌های گذشته «عده زیادی از آنها جمع‌آوری» شده‌اند، اما «حضور پرتعداد معتادان متجاهر در پایتخت» همچنان دیده می‌شود.

هم‌زمان عباس جوهری، معاون امنیتی اجتماعی استاندار تهران به خبرگزاری مهر گفته است: «بیش از ۵۰ درصد از معتادان متجاهر کل کشور» در تهران حضور دارند.

سخنگوی شورای شهر با اشاره به فعالیت گسترده «قرارگاه اجتماعی تهران» در محله‌های شوش و هرندی، بر تداوم «آسیب‌ها» در این دو محله اذعان کرد و افزود: «نقاط زیادی در سطح تهران داریم که شب‌ها کاملا تاریک و بی‌دفاع هستند و بستر لازم برای حضور معتادان را فراهم می‌کنند.»

عضو شورای شهر تهران با بیان این که «قطعا رسیدگی به تمام امور این افراد از عهده یک دستگاه بر نمی‌آید»، تشکیل «قرارگاه اجتماعی» در تهران را راه‌کاری برای «ایجاد همبستگی بین دستگاه‌های مختلف» برای «کاهش آسیب‌های اجتماعی پایتخت» معرفی کرد.

به گفته نادعلی، «نه تنها در جنوب تهران، بلکه حتی در شمال شهر نیز نقاط بی‌دفاع زیادی» وجود دارد که به دلیل «نبود امکانات روشنایی شهری به بستر مناسبی برای شکل‌گیری پاتوق‌های موزاییکی معتادان تبدیل شده‌اند.»

۲۰ مهر ۱۴۰۰، علیرضا زاکانی، شهردار تهران در جلسه‌ای با مجمع نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی قول داده بود که «تمامی معتادان متجاهر» را با همکاری سایر دستگاه‌ها از شهر جمع‌آوری می‌کند.

سپس امین توکلی‌زاده، معاون اجتماعی شهرداری تهران ۲۸ مهر همان سال گفته بود که قرار است سپاه پاسداران در حوزه اجتماعی شهرداری پایتخت نقش‌آفرینی کند و «سپاه، قرارگاه خاتم و گروه‌های جهادی» در محله‌های تهران مستقر شوند تا «کفالت اجتماعی» را به عهده بگیرند.

همچنین ببینید: شهرداری تهران: سپاه با استقرار در محله‌ها «کفالت اجتماعی» پایتخت ایران را به عهده می‌گیرد