انتقاد سناتور کری از پرزیدنت اوباما

انتقاد سناتور کری از پرزیدنت اوباما

جان کری سناتور ارشد دمکرات و از نزدیکان پرزیدنت اوباما، خواستار تجدید نظر در استراتژی نظامی آمریکا در افغانستان شده است. سناتور کری که زمانی از حامیان افزایش نیروهای آمریکایی در افغانستان بود در مصاحبه ای با روزنامۀ معتبر بوستن گلوب گفته است: «به نظرم سیاست های پرزیدنت اوباما در ارتباط با افغانستان کارآیی نداشته و به همین دلیل من خواستار تمرکز محدودتر از شمار کمتری از سربازان آمریکایی در افغانستان هستم.»

سناتور کری در این مصاحبه همچنین گفته است چیزی که او از آن پرهیز می کند ادامه سیاستی حزبی است. وی چنین سیاستی را با جنگ ویتنام مقایسه کرده و می افزاید «این چیزی است که مصمم هستم از آن پرهیز کنم.» رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در نظر دارد در هفته های آینده چند جلسه به بازبینی مسایل افغانستان اختصاص داده و در آن نظر کارشناسنان نظامی و ناظران امور افغانستان و منطقه را در مورد راهکارهای ممکن برای حفظ دستاوردهای نظامی ماه های اخیر در بلندمدت را جویا شود. سناتور کری اذعان دارد که در جنگ افغانستان پیشرفت هایی نظامی حاصل شده اما افکار عمومی بر این باور است که مسئله افغانستان راه حل نظامی ندارد. نگرانی این سناتور دمکرات از آن است که آیا پیشرفت در اداره کشور می تواند تغییر موثری در شرایط بوجود آورد یا نه؟ در همین حال اعضای کمیته روابط خارجی سنای آمریکا می گویند، اعضای کنگره باید تصمیم بگیرند که آیا عملیات نظامی آمریکا در ابعاد گسترده در افغانستان در سه سال آینده و طبق برنامه پرزیدنت اوباما قابل تحمل است؟

رابرت کیسی سناتور دمکرات پنسیلوانیا می خواهد بداند چگونه و چه زمانی ارتش افغانستان آمادگی پذیرش مسئولیت های امنیتی از نیروهای آمریکا و ناتو را خواهد داشت؟ وی اخیراً در مصاحبه ای گفته است بردباری مردم آمریکا در این امر نا محدود نیست و ما نیازمند ارائه گزارشی به مردم آمریکا در ارتباط با جنگ افغانستان هستیم. در حالیکه هزینه های جنگی که آمریکا از سال ۲۰۰۱ در افغانستان و با هدف سرنگونی طالبان آغاز کرده تا کنون از۴۰۰ میلیارد دلار تجاوز کرده، نظر سنجی های اخیر حاکی از رشد فزاینده مخالفت ها با ادامه جنگ در افغانستان است. دستکم نیمی از نظردهندگان خواستار خروج نیروهای آمریکا از افغانستان شده اند. ریچارد لوگر سناتور جمهوریخواه برجسته کمیته روابط خارجی سنای آمریکا به روزنامۀ بوستن گلوب گفته است« فکر می کنم پرسشی که در اذهان وجود دارد این است که در صورت عدم توانایی دولت مرکزی افغانستان آیا ایالات متحده حاضر به پذیرش جنگ سالاران قوی در منطقه خواهد بود؟ جین شین سناتور دمکرات نیو همپشایر نیز معتقد است بزرگترین پرسش این است که آیا این جنگ ارزش هزینه هایی را که برای آن پرداخت می کنیم، دارد؟» وی می افزاید ما باید به دقت این مسئله را در نظر گیریم که به کارآیی استراتژی پرزیدنت اوباما و نیروهایمان تا کی مهلت خواهیم داد؟