سازمان بهداشت جهانی آماده است تا با فشار خون بالا، کشندهترین بیماری جهان، مقابله کند.
این آژانس بهداشتی وابسته به سازمان ملل متحد، اولین طرح خود برای غلبه بر فشار خون بالا - که از هر سه بزرگسال یک نفر را در جهان تحت تاثیر می گذارد - را ارائه داده است.
آمار این سازمان نشان میدهد که تعداد این بیماری از سال ۱۹۹۰ دو برابر شده و اکنون به ۱.۳ میلیارد نفر رسیده است.
بنا بر گزارش سایت خبرهای علمی فناوری «وایرد»، فشار خون بالا شاید به نظر بیاید که بیماری کشورهای ثروتمند است، اما در گزارشی که روز سهشنبه، ۲۸ شهریور، در طول مجمع عمومی سازمان ملل منتشر شد، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که سه چهارم از افراد مبتلا به فشار خون بالا در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط زندگی میکنند.
در این گزارش آمده است که تقریبا نیمی از آنها نمیدانند که به فشار خون بالا که باعث حملات قلبی، بیماری کلیوی و سکته میشود، مبتلا هستند؛ و چهار پنجم از آنها، از جمله افراد مبتلا به این بیماری و کسانی که نمیدانند به آن مبتلا هستند، درمان کافی دریافت نمیکنند.
سازمان بهداشت جهانی گفت که اگر بتوان این وضعیت را بهبود بخشید، میتوان از حالا تا سال ۲۰۵۰ جان ۷۶ میلیون نفر را نجات داد.
تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، طی یک جلسه خبری در شهر نیویورک، با اشاره به فشار خون بالای خودش که آن را با دارو کنترل میکند، گفت: «برخی مشکلات بهداشتی (بیماریها) وجود دارد که ما در مورد آنها دانش یا ابزارهای مؤثر نداریم. فشار خون بالا یکی از آنها نیست. ما ابزارهای [لازم] را داریم. هر کشوری میتواند کارهای بیشتری را برای بهرهگیری از این ابزارها انجام دهد.»
فشار خون بالا می تواند دلایل مختلفی داشته و برای هر نقطه از جهان متفاوت باشد که خوردن نمک زیاد، نوشیدن مشروبات الکلی، مصرف دخانیات، تنفس در هوای آلوده و ورزش نکردن از جمله آنها هستند.
راهحلهای سادهای برای درمان فشار خون بالا وجود دارد، حتی اگر دست یافتن به فشار خون ایدهال شاید چالش برانگیز باشد.
از این راه حلها میتوان به اصلاح رژیم غذایی، ارائه داروهای مقرونبهصرفه، و ایجاد مراقبتهای بهداشتی و سیستمهای آموزنده و اطلاعاتی که بتواند فشار خون بالا در افراد را تشخیص داده و تحت نظر قرار دهد، اشاره کرد.