واکنش کاربران به «سکته» مهسا امینی در بازداشتگاه: یادآور مرگ زهرا کاظمی است

مهسا امینی

فرماندهی انتظامی تهران بزرگ بروز «عارضه قلبی» مهسا امینی تحت بازداشت را تأیید کرد و گفت که او برای «توجیه و آموزش» به یکی از بخش‌های پلیس «هدایت» شده بود.

در پی انتشار گزارش‌هایی از «سکته» و یا «مرگ مغزی» یک زن جوان به نام مهسا (ژینا) امینی در بازداشتگاه وزرا، مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ روز پنج‌شنبه ۲۴ شهریور گزارش داد که این فرد «به طور ناگهانی دچار عارضه قلبی شده» و بلافاصله توسط اورژانس به بیمارستان انتقال یافته و تحت درمان قرار دارد.

حساب توییتر «۱۵۰۰ تصویر» که با تمرکز به نقض حقوق بشر در ایران فعالیت می‌کند، چهارشنبه گزارش داد، خانم امینی ۲۲ ساله و اهل سقز است و با خانواده‌اش به تهران سفر کرده بود و روز بیست‌ودوم شهریور توسط «گشت ارشاد» بازداشت شد و پس از چند ساعت «در کلانتری» سکته کرد و با آمبولانس به بیمارستان منتقل شد.

بنا بر گزارش‌ها، خانواده مهسا (ژینا) امینی گفته‌اند که «دکترها از او قطع امید کرده‌اند.»

وخامت حال خانم امینی تحت بازداشت پلیس تهران، واکنش‌هایی در رسانه‌های اجتماعی برانگیخته است.

گزارش‌ها حاکی از این است که ماشین گشت ارشاد خانم امینی را که به همراه برادرش در ورودی بزرگراه بودند بازداشت کرد.

نیروهای گشت ارشاد به برادرش گفته که او را به «پلیس امنیت اخلاقی» در خیابان «وزرا» می‌برند و پس از «کلاس آموزشی» او را رها می‌کنند. اما در مراجعه خانواده به بازداشتگاه وزرا، آنها با آمبولانسی مواجه شده‌اند که به سرعت از آن جا خارج شده است.

میلاد علوی، روزنامه‌نگار، در توییتی با بیان این که او را بازداشت کردند و بدون یک خط توضیح، «روی تخت بیمارستان و در کما تحویل خانواده‌اش دادند»، گفت که «نه خبری از استعفا و عذرخواهی است» و «نه برکناری و محاکمه. از مدعی‌العموم و دادستان هم خبری نیست.»

مونا برزویی، شاعر و ترانه‌سرا، با انتشار عکسی از مهسا امینی نوشت: «از شماها چه‌کس سنگِ اول به او زد!؟ تا در آوار ِ او، جنگل ِ من بسوزد!»

پوران ناظمی، فعال حقوق بشر، در پیامی ویدیویی که به بخش فارسی صدای آمریکا رسیده است، با نقل تجربه خود از بازداشت در پلیس امنیت، می‌گوید: «این بار اول نیست که مقامات انتظامی زنان را کتک می‌زنند. اگر درباره مهسا امینی راست می‌گویند، فیلم دوربین‌های مداربسته را از لحظه بازداشت به طور کامل منتشر کنند.»

در میان واکنش‌های اعتراضی کاربران فضای مجازی، محمود صادقی نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی نیز از کاربران خواست اگر «درباره اتفاقی که برای مهسا امینی افتاده خبر موثق دارند» در توییتر برای او بنویسند «تا از طریق قوه قضاییه موضوع را پیگیری» کند.

محمد صحفی، معاون وزیر ارشاد در دولت خاتمی، نیز گزارش‌ها درباره مهسا امینی را یادآور مرگ زهرا کاظمی، خبرنگار ایرانی کانادایی، در بازداشتگاه اوین در تیر ۱۳۸۲ دانست و با اشاره‌ای کنایی به توجیه‌های قوه قضاییه در پی مرگ او، نوشت: «علت مرگ، برخورد سر به جسم سخت.»

فاطمه رجبی، روزنامه‌نگار، نیز به مرگ زهرا کاظمی در بازداشتگاه اوین و زهرا بنی‌یعقوب در بازداشتگاه امر به معروف همدان اشاره کرده است.

کاربری به نام شاهرخ ابراهیمی نیز عنوان کرد: «روزی که زهرا کاظمی بر اثر ضرب و شتم سعید مرتضوی کشته شد ساکت ماندیم و همچنان ادامه پیدا کرد تا امروز که نوبت به مهسا امینی رسید. هیچ کس در این حکومت امنیت جانی ندارد چه شهروند عادی چه فعالین سیاسی چه خبرنگاران و چه غیره.»

با وجود این که مقامات جمهوری اسلامی کنترل حجاب زنان را افزایش داده‌اند، در ماه‌های اخیر مخالفت‌ها با حجاب اجباری نیز در ایران شدت یافته است.

سخنگوی ستاد «امر به معروف و نهی از منکر» ۱۳ شهریور اعلام کرد که وزارت اطلاعات و نهادهای امنیتی دیگر بیش از ۳۰۰ تن از شهروندان مخالف حجاب اجباری را به عنوان «سرشبکه مبارزه با حجاب» بازداشت کرده‌اند.

همچنین ببینید: بازداشت ۳۰۰ مخالف حجاب اجباری؛ ستاد امر به معروف: «سرشبکه مبارزه با حجاب» بودند