رئیس بیمارستان لقمان از کمبود داروهای راهبردی و جهش قیمت‌ها خبر داد

خلاصه خبر:

  • رئیس بیمارستان لقمان گفت کمبود برخی داروها و اقلام راهبردی «کاملاً مشهود» است و هزینه خدمات پزشکی و اقلام دارویی جهش سنگینی کرده است. شاهین شادنیا در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان این وضع را فشار معیشتی مضاعف بر اقشار کم‌درآمد خواند.
  • به گفته او، قیمت دارو اکنون چند برابر شده و کادر درمان در مواردی ناچار است بیماران و همراهانشان را برای تهیه دارو به بازار بیرون از بیمارستان بفرستد.
  • او مدعی شد که تحریم‌ها و آسیب به خطوط تولید داخلی را علت بنیادین کمبود دارو در کشور است. این ادعا در حالی که آمریکا پیشتر اعلام کرده تحریم‌ها شامل «انجام یا تسهیل معامله برای فروش غذا، دارو یا تجهیزات پزشکی» نمی‌شود.

رئیس بیمارستان لقمان حکیم تهران گفت کمبود برخی داروها و اقلام راهبردی «کاملاً مشهود» است و هزینه خدمات پزشکی و بستری و اقلام دارویی جهش سنگینی کرده است. شاهین شادنیا در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان این وضع را فشار معیشتی مضاعف بر اقشار کم‌درآمد خواند.

به گفته او، دارویی که پیش‌تر با ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان خریداری می‌شد اکنون چند برابر شده است. شادنیا افزود کادر درمان در مواردی ناچار است بیماران و همراهانشان را برای تهیه دارو به داروخانه ۱۳ آبان یا بازار بیرون از بیمارستان بفرستد.

او مدعی شد که تحریم‌ها و آسیب به خطوط تولید کارخانه‌های داروسازی داخلی را علت بنیادین کمبود دارو در کشور است.

این ادعا در حالی است که وزارت خزانه‌داری آمریکا پیشتر اعلام کرده که تحریم‌ها شامل «انجام یا تسهیل معامله برای فروش غذا، دارو یا تجهیزات پزشکی به ایران» نمی‌شود و مجوزهای عمومی، صدور و بازصدور دارو و ملزومات پایه پزشکی را به ایران مجاز می‌داند.

بنابر این متن، پرداخت‌ها باید از کشور ثالث انجام شود، چون بانک‌های آمریکایی نمی‌توانند برای بانک‌های ایران حساب کارگزاری نگه دارند.

مقام‌های جمهوری اسلامی خودشان عامل‌های دیگری را نام برده‌اند. ارزی که به بسیاری از مواد اولیه دارویی تعلق می‌گرفت پیش‌تر ۲۸۵۰۰ تومان بود و اکنون نزدیک ۱۵۰ هزار تومان معامله می‌شود، یعنی حدود پنج برابر.

محمد عبدالزاده رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی گفت تفاوت این دو نرخ باید به بیمه‌ها می‌رسید تا سهم پوشش بالا برود، ولی به موقع پرداخت نشد.

جمالیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزایش بها را ناگزیر خواند و هزینه مواد اولیه و پلاستیک و تداوم تولید را دلیل آورد. رئیس سازمان غذا و دارو شمار اقلام مشمول بازنگری قیمت را بیش از ۱۰۹۶ قلم اعلام کرد.

زیان انباشته بیمه‌ها نزدیک ۸۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده و نرخ تسهیلات بانکی در مواردی حدود ۴۰ درصد بالا رفته است.

بخشی از ادعای شادنیا را آمار رسمی تأیید می‌کند. سازمان غذا و دارو پیش‌تر از آسیب‌دیدن هشت کارخانه داروسازی و چند داروخانه و شرکت تجهیزات پزشکی در حمله‌ها خبر داده بود.

یکی دیگر از مشکلات صنعت داروسازی ایران قطع و سهمیه بندی برق در بخش زیادی از سال است که ضمن کاهش میزان تولید، هزینه تمام شده تولید را نیز بالا برده است.