روحانی: در مسیر پایان دادن به تحریم ها هستیم

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، سه شنبه شب، نهم اردیبهشت ماه، در یک گفت و گوی تلویزیونی با اشاره به موضوع تحریم‌ها علیه تهران اشاره کرد و گفت که اقلیت ناچیزی در ایران از برداشته شدن تحریم عصبانی هستند.

روحانی با بیان اینکه «مردم از برداشته شدن تحریم‌ها خوشحالند»، تاکید کرد: «اقلیت ناچیزی هم هستند که عصبانی هستند چون از این کار لطمه می‌خورند و در گذشته سوء استفاده کردند و لذا برخی از تخریب‌های دولت هم از این نشات می‌گیرد».

اشاره روحانی به انتقاداتی است که طی ماههای اخیر به توافق هسته ای ایران با کشورهای ۵+۱ به دولت شده است. این انتقادات که بیشتر از سوی رسانه ها و شخصیت های نزدیک به محافظه کاران تندرو مطرح شده، توافق ایران با ۵+۱ را تیر خلاص برنامه های هسته ای ایران میداند.

حسن روحانی در گفت و گوی تلویزیونی خود، این اقلیت را متهم کرده که «با دروغ و هوچی بازی می‌خواهند دولت را از مسیر خود منحرف کنند» و افزود که «برخی از وی خواسته‌اند تا پاسخ این تهمت‌ها و حاشیه سازی‌ها را در این گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی بدهد، اما الان نیازی نمی‌بینم که در این زمینه بیشتر توضیح دهم هر‌گاه نیاز بود به شایعه پراکنان جواب خواهیم داد».

همانگونه که انتظار میرفت بخش مهمی از سخنان رئیس جمهور ایران در این گفت و گوی تلویزیونی به اقتصاد و سیاست خارجی مربوط بود؛ دو موضوعی که دولت وی بیشترین مشغله و درگیری را در آنها داشت. روحانی در این برنامه گفت که اولویت دولت او در آغاز فعالیت، کنترل «تورم غیر قابل تحمل ۴۳ درصدی» بوده و از کنترل آن ابراز خرسندی کرد. رئیس جمهور ایران گفت که میزان تورم در پایان سال ۱۳۹۲ به زیر ۳۵درصد رسید.

رییس جمهوری ایران این اقدام را در تاریخ کشور «بی‌سابقه» دانست و گفت: «اگر تورم کاهش نمی‌یافت و با روال گذشته پیش می‌رفت، فردی که ماهانه یک و نیم میلیون تومان درآمد داشت، ماهی ۲۵۰ هزار تومان از قدرت خریدش کسر می‌شد».

تکیه روحانی برای ساماندهی اقتصاد ایران، علاوه بر نظم بخشی بر اقتصاد، به سیاست خارجی خود بوده است. دولت روحانی در گام اول مذاکرات هسته ای با ۵+۱موفق شده است تا بخشی از دارایی های ارزی کشور را بازگرداند و حال با تکیه بر تداوم سیاست خارجی، منع رفع کامل تحریم ها را دنبال میکند تا با تکیه بر آن، اقتصاد کشور را از رکود تورمی خارج کند.

او در بخش دیگری از این برنامه گفت که برنامه مسیر او از زمان ثبت نام در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری مسیر آشتی چه در داخل و در چه در خارج از ایران بوده است. آقای روحانی گفت که به وعده هایی که به مردم داده وفادار است:«من هیچ چیز یادم نرفته است و به شکر خدا حافظه‌ام خوب بوده و هنوز خوب است و به خوبی می‌دانم که چه قولی داده‌ام و چه باید بکنم» اما تاکید کرد که «عجله برخی ها کار ما را سخت می‌کند.»

بخشی از گفت و گوی رئیس جمهوری ایران به مذاکرات هسته ای اختصاص داشت. به گفته او «روندی که در پیش است، روند پایان دادن به تحریم هاست».

روحانی گفت که برنامه دولت برای بهبود روابط با همسایگان و غیر همسایگان از جمله چین و روسیه و شکسته شدن تحریم ها ادامه خواهد داشت. رئیس جمهور ایران از اعضای گروه مذاکره کننده ایران تمجید و از کارکنان وزارت خارجه ایران برای اقدامات صورت گرفته از جمله توافق اتمی ژنو تشکر کرد.

به گفته روحانی، نظر آنهایی که فکر می کنند مسائل جمهوری اسلامی ایران با دنیا حل نمی شود، نظر درستی نیست و علیرغم پیچیدگی‌ها، مسائل قابل حل است.

او اضافه کرد: «دنیای سیاست دنیای شعار نیست. آنهایی که فکر می کنند ما با لحن درشت با دنیا صحبت کنیم، پیروز می شویم، مسائل سیاسی را خوب نمی شناسند». به گفته رئیس جمهور ایران برنامه دولت مطابق با سند چشم انداز توسعه، تعامل با دنیا است و ادامه هم خواهد داشت. روحانی گفت «به سهم خودم با شناختی که از دنیا دارم و مساله را به خوبی می شناسم، نسبت به مذاکرات بدبین نیستم».