فضاپيمای ناسا در حال نزديک شدن به ستاره دنباله دار هارتلی ۲

فضاپيمای ناسا در حال نزديک شدن به ستاره دنباله دار هارتلی ۲

در هفته های اخیر، ستاره دنباله دار هارتلی ۲ از فاصله نزديکی به کره زمين عبور کرد

يک فضاپيمای ناسا در حال نزديک شدن به ستاره دنباله دار هارتلی ۲ است تا از اين ستاره از فاصله حدود ۷۰۰ کيلومتری عکس بگيرد.

در هفته های اخیر، ستاره دنباله دار هارتلی ۲ از فاصله نزديکی به کره زمين عبور کرد. اين فاصله عبور يک ستاره دنباله دار از زمين در چند صد سال اخير بی سابقه بوده است. در چهارم ماه نوامبر هارتلی ۲ به اندازه ای به فضاپيمای ديپ ايمپکت نزديک می شود که دانشمندان می توانند بهترين مشاهدات از يک ستاره دنباله دار تاکنون را داشته باشند.

فضاپيما با استفاده از دو تلسکوپ مجهز به دوربين های ديجيتال رنگی و يک طيف سنج مادون قرمز از اين ستاره دنباله دار پوشيده از يخ و غبار اطلاعات جمع آوری می کند.

تيم لارسون، مدير اين پروژه می گويد دانشمندان به وقايعی غير منتظره چشم دارند.

او می گويد «هربار که ستاره دنباله داری از نزديکی ما می گذرد ما از آنچه می بينيم تعجب می کنيم.» وی می افزايد « با ديدن چيزهای جديد، سوالات زيادی مطرح می شود».

آژانس فضایی آمریکا می گوید ستاره شناسان معتقدند ستاره های دنباله دار مجموعه ای از گاز، يخ، سنگ و گرد و غبار هستند که سيارات بيرونی منظومه شمسی را ۴ميليارد و ۵۰۰ ميليون سال پيش تشکيل داده اند و به اين دليل مطالعه آنها مهم و ارزشمند است. تعدادی از دانشمندان بر اين نظرند که ستاره های دنباله دار در ابتدا حامل آب و ترکيبات آلی بودند که زندگی بر روی سياره ما را بوجود آوردند.

اين پنجمين باری خواهد بود که يک فضاپيما به اندازه ای نزديک به يک ستاره دنباله دار بوده است که از آن عکس بگيرد.
آقای لارسون می گويد «و به این ترتیب ، این فرصت واقعا منحصر به فرد است زيرا که ما را قادر به انجام مقایسه مستقیم بین دو ستاره دنباله دار متفاوت می کند، و ما می توانيم ویژگی های مشترک بین آنها و ويژگی های اصلی آنها را - از زمانی که آنها برای اولين بار شکل گرفتند و وجه مشترک همه ستاره های دنباله دار - مشاهده کنيم و ببينيم چه ويژگی هايی با هربار گردش بر مدار دور خورشيد تغيير می کند.

ستاره دنباله دار هارتلی ۲، به دنبال مالکوم هارتلی ستاره شناسی که آن را در سال ۱۹۸۶ کشف کرد نامگذاری شده است.