توزیع تدارکات امدادی در پایتخت هائیتی با تأخیر روبرو شده است

توزیع تدارکات امدادی در پایتخت هائیتی با تأخیر روبرو شده است

توزیع تدارکات امدادی در پایتخت هائیتی با تأخیر روبرو شده است

کمک های بین المللی بیشتری بسوی هائیتی در حرکت است، با این حال مقامات از مشکلاتی که در توزیع آنها وجود دارد شکایت می کنند.

ارتش آمریکا فرودگاه اصلی آسیب دیده هائیتی در پورتوپرنس را که ، بسیاری از تدارکات وارد آنجا می شود، اداره می کند. اما نبود فضا فرود تمام هواپیماهای حامل کمک های مردمی و دولت های خارجی را مشکل کرده است و برخی از آنها ناچار شده اند باز گردند.

گروه های کمک بیست و چهار ساعت کار می کنند تا تدارکات امدادی را به بازماندگان زلزله در داخل و اطراف شهر برسانند، اما بسته بودن راه ها و منابع محدود، کوشش های آنها را کند کرده است.

سخنگوی سازمان ملل متحد می گوید زلزله در هائیتی یکی از بزرگترین مصیبت هایی است که سازمان ملل تا کنون با آنها روبرو شده است.

چهار روز پس از وقوع زمین لرزه ای که بیشتر پایتخت را ویران کرد، هزاران نفر با جراحات درمان نشده، بدون غذا و آب آشامیدنی سالم در خیابانها زندگی می کنند.

امدادگران می گویند مردم شکیبایی خود را از دست می دهند، و این نگرانی وجود دارد که اگر تدارکات بسرعت تحویل داده نشود، مشکلات امنیتی بروز کند.

انتظار می رود هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا امشب وارد فرودگاه پورتوپرنس شود. او با یک هواپیمای حامل آب، بسته ها غذا و لوازم بهداشتی برای کارکنان سفاات آمریکا به آنجا می رود.

خانم کلینتون با رییس جمهوری و اعضای تیم دولت آمریکا و دیگر مسئولان امداد در باه بهترین راه کمک به کوشش های رفاهی گفت و گو خواهد کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا در توقفی در پورتو ریکو گفت اگر پارلمان هایییی فرمانی برای برقراری وضعیت فوق العاده صادر کند ، به آمریکا کمک خواهد شد. او می گوید چنین اقدامی وصع مقررات منع رفت و آمد منع رفت و آمد و اقدامات دیگر برای تامین نیازهای مردم را موثر تر خواهد ساخت.

کلینتون گفت او دیدار خود را به فرودگاه محدود خواهد کرد زیرا نمی خواهد اختلالی در کوشش های جاری بوجود آید. در این سفر دکتر راجیو شاه، ریس جدید آژانس آمریکایی توسعه بین المللی خانم کلینتون را همراهی می کند.

پایتخت هائیتی اینک فاقد یک نیروی پلیس فعال است. هزاران بزهکار که پس از ویران شدن زندان شهر گریختند در شهر پراکنده شده اند . شاهدان می گویند مردان مسلح به قمه شب هنگام خیابان ها را زیر پا می گذارند و هر آنچه را می توانند در خانه های ویران شده پیدا کنند بغارت می برند.

اجساد بی شمار بی صاحب در خیابان ها افتاده است، و بازمانداگان تلاس می کنند از بوی تندی که فضا را پر کرده است فرار کنند.

مقامات هائیتی می گویند تا کنون حدود ۴۰ هزار جسد در گورهای جمعی دفن شده است ، و پیش بینی می کنند که این رفم ممکن است به ۲۰۰ هزار نفر برسد.

دریادار مایک مولن رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا می گوید تا روز دوشنبه بالغ بر ۱۰ هزار سربار آمریکایی برای کمک به توزیع تدارکات امدادی در هایبتی یا در نزدکی ساحل آن خواهند بود.

ناو هواپیما بر کارل وینسون یا ۱۹ هلیکوپتر روز جمعه به ساحل هائیتی رسید و بعنوان یک فرودگاه شناور عمل خواهد کرد. قرار است یک کشتی بیمارستانی ینروی دریایی آمریکا ینز رهسپار هائیتی شود.